Yatak Odası Yatak odalarınızı baştan yaratacak ipuçları

Yatak odalarınızı baştan yaratacak ipuçları

04.05.2017 - 15:46 | Son Güncellenme:

Yatak odanızda bambaşka bir hava estirecek dekorasyon önerileri sunuyoruz...

Yatak odalarınızı baştan yaratacak ipuçları

Yatak odanızdaki zamanın neredeyse tamamını uyuyarak geçiriyorsunuz diye bu odanın hiçbir estetik önemi olmadığını mı düşünüyorsunuz? O halde fena halde yanılıyorsunuz. Yatak odalarımız çoğu kez farkına varmasak bile hayatımızın üçte birini geçirdiğimiz ve evlerimizin son derece önemli birer parçası olan odalardır.

Haberin Devamı

Bu yüzden yatak odalarının dekorasyonları da en az diğer odalar kadar önemlidir. Özellikle doğru bir aydınlatmaya, güneş ışığını yeterli miktarda geçirecek perdelere, sakin ve huzurlu bir renk paletine ve en önemlisi de sağlıklı ve konforlu bir yatağa sahip olması yatak odaları için olmazsa olmazdır.

Ancak yatak odalarını bunlarla sınırlı düşünmek de dekoratif olarak bir parça zayıf kalmalarına sebep olabilir.

Bu yazımızda sizler için bu zayıflığı kıracak ve yatak odanızda bambaşka bir rüzgâr estirecek ipuçlarını bir araya getirdik.

Yatak odalarınızı baştan yaratacak ipuçları

Tek renk duvarlara mahkum değilsiniz
(Pixers / homify.com.tr)

Yatak odanız da tıpkı diğer odalarınız gibi sizin zevkinize hitap etmeli ve daha önemlisi de sizden bir şeyler taşımalıdır. Peki öyleyse kişiliğinizin en renkli yönlerini duvarlarınıza yansıtmaya ne dersiniz? Tek renk duvarlara mahkum değilsiniz. Dilerseniz her duvarı farklı bir renkte boyayabilir yahut açık renkli bir zemin üzerine istediğiniz deseni çizebilirsiniz. Çizime yeteneğiniz yoksa da dert etmeyin, internet ortamından kolaylıkla temin edebileceğiniz hazır kalıplar size bu iş için yeterli olacaktır.

Haberin Devamı

Yatak odalarınızı baştan yaratacak ipuçları

Tablolarınız salonunuzda durmak zorunda değil
(Pixers / homify.com.tr)

Sanat eseri koleksiyonculuğu veya en azından birkaç orijinal resme sahip olmak ülkemizde pek yaygın bir durum değil aslında. Ama bu alanda kayda değer bir gelişme göstermeye başladığımız da yadsınamaz. Sizin de evinizde orijinal ya da replika tablolar varsa, bunlar için tek yerin salonunuz olduğu önvarsayımından kurtularak işe başlayabilirsiniz. Bir parça sanat, yatak odanızda tam da istediğiniz etkiyi yaratabilir.

Yatak odalarınızı baştan yaratacak ipuçları

Küçük bir yastık dağı huzur verir
(Yohan May Design / homify.com.tr)

Çoğu insan yatarken bir ya da en fazla iki yastığa ihtiyaç duyar. Ancak bu demek değildir ki yatak odanızda uyurken kullanacaklarınız dışında yastık koyamazsınız. Yastıklarınızı pratik objeler olmaktan çıkarıp aynı zamanda birer dekorasyon unsuru haline getirebilir, yalnızca yastıklar yardımıyla çok şık bir tasarıma imza atabilirsiniz. Farklı renklerden veya aynı rengin farklı tonlarından oluşacak mini bir yastık dağı, başka türlü elde etmenizin pek kolay olmadığı huzurlu ve sakin ortamı size sağlayabilir.

Haberin Devamı

Yatak odalarınızı baştan yaratacak ipuçları

Koyu renkler, elit bir görünüm
(Joe Ginsberg / homify.com.tr)

Eğer canlı renkler veya rengarenk desenler size göre değilse, koyu renklere bir şans vermeyi düşünebilirsiniz. Aslında koyu renkler de sık tercih edilmeyen ve ev dekorasyonu, özellikle de duvar boyası için oldukça iddialı tercihlerdir. Işığı absorbe eden ve günlük kullanılan alanlar için çok avantajlı olmayan koyu renkler, tam da bu özelliklerinden ötürü yatak odaları için ideal birer seçenek olabilirler. Karanlık, huzurlu ve rahat bir uykunun yanı sıra şık ve iddialı bir yatak odası dekorasyonum olsun diyorsanız, siz de koyu renklere bir şans verin.

Yatak odalarınızı baştan yaratacak ipuçları

Renk devamlılığı
(WN Interiors / homify.com.tr)

Canlı ve parlak renklerden, iddialı desenlerden veya iç karartıcı koyu renklerden hoşlanmıyorsunuz, ama yine de yatak odanızda bir renk oyunu yapmak istiyorsunuz, o halde sıkı durun, bu fikir tam size göre! Yatak odanızın zemin ve duvarlarına hakim olan ana rengi, yatak başı, yastıklar, abajurlar ve çeşitli aksesuarlarda kullanacağınız ikincil bir renkle tamamlayın. Fakat bu ikincil renkte bir devamlılık yakalamaya çalışın. Göreceksiniz, sonuçlar çok şık olacak.

Haberin Devamı

Yatak odalarınızı baştan yaratacak ipuçları

Yatak odanızda bir oturma alanı
(Hugh Jefferson Randolph / homify.com.tr)

Yatak odalarında bir oturma alanına ihtiyacımız olduğunu iddia edemeyiz. Ancak şurası kesin ki, bunun gibi şık bir oturma alanı hazırlarsanız, bu alan mutlaka kullanılacaktır. Yatmadan önce sütünüzü ya da sabah uyandığınızda kahvenizi içebileceğiniz, pazar günleri uzun uzun oturup kitabınızı okuyabileceğiniz bu alan aynı zamanda yatak odanıza benzersiz bir güzellik ve şıklık katacak.

Yazarlar