Teknoloji Yatak odasında patlayan akıllı telefon CEO'nun ölümüne neden oldu

Yatak odasında patlayan akıllı telefon CEO'nun ölümüne neden oldu

21.06.2018 - 16:11 | Son Güncellenme:

Cradle Fonu CEO'su Nazrin Hassan, birkaç gün önce iki akıllı telefonundan birinin yatak odasında patlaması sonucu hayatını kaybetti. Mevcut raporlar, ilk patlamanın yaralanmalara yol açtığını gösteriyor. Ortaya çıkan yangından gelen duman onun ölümüne katkıda bulunmuş olabilir.

Yatak odasında patlayan akıllı telefon CEOnun ölümüne neden oldu

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

İki akıllı telefonundan birinin yatak odasında patlaması üzerine Cradle Fonu CEO'su Nazrin Hassan yanarak öldü. Hassan'ın kayınbiraderi yatağı ateşin yaktığını söyledi. Ancak Nazrin bu olayın gerçekleştiği sırada çoktan ölmüştü Bu nokta doğrulanmadı. Patlama ve yangın yüzünden Hassan’ın vücudunun her yerinde yanıklar ve yaralanmalara rastlandı. Polis, yatak odasındaki yangında Nazrin'in tuzağa düştüğü ve en sonunda duman yüzünden öldüğü sonucuna vardı.

Hassan’ın kayınbiraderi Maliye Sicili, "Hassan'ın iki telefonu vardı, Blackberry ve bir Huawei. Hangisinin patladığını bilmiyoruz." dedi.

Cradle Fonu Malezya'da girişimci ve girişimcilere yardım eden, Grab ve fintech startup iMoney gibi başarılı yerel şirketleri finanse eden bir finans şirketi. Başka bir deyişle Nazrin teknoloji konusunda bilgili bir insandı. Ancak, bu tür bir yeterlilik, telefonunuz uyurken patladığında yardımcı olmuyor. Batarya ile çalışan cihazlar bazen arızalanır ve nadir durumlarda bu arızalar patlamaya ve yangına yol açabilir.

Haberin Devamı

Galaxy Note 7, dünyada yangın tehlikesi nedeniyle geri çağrılan tek akıllı telefon. Birçok kullanıcı Note 7'nin patladığı ve yangına neden olduğunu rapor etse de Samsung'un telefonu içeren ölümcül kazalara neden olmadı.