Ege Yatırım yağacak

Yatırım yağacak

22.10.2018 - 00:38 | Son Güncellenme:

İzmir iş dünyası, Aliağa’da açılan ve Türkiye’nin ilk özel endüstri bölgesi ilan edilen STAR Rafineri’yle bölgenin gelişmesinin hız kazanacağını dile getirdi

Yatırım yağacak

İzmir Aliağa’da, Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR’ın iştiraki SOCAR Türkiye tarafından kurulan STAR Rafineri’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla, Türkiye’nin ilk özel endüstri bölgesi ilan edilmesi, iş dünyasında sevinçle karşılandı. Özel endüstri bölgelerine verilen ek teşviklerle İzmir’deki yatırımcı sayısının artabileceğini belirten İzmirli sanayiciler, Ege Bölgesi’nde de yüksek katma değerli üretimin ağırlık kazanacağını, yeni özel endüstri bölgeleri kurulabileceğini ifade etti.

Haberin Devamı

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “Aliağa bölgesinde petrokimya rafineri tesisleri ve demir çelik sektörü firmaları yoğun şekilde yer alıyor. Aliağa ve Bergama’da yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili yapılan yatırımlar bu bölgenin kalkınmasına ekonomik katkı sağlayacak” diye konuştu.

Büyük potansiyel var

Ege Bölgesi’nin cari açığın azaltılmasıyla ilgili çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Sivri de, İzmir’in petrokimya ve limanların birlikte konumlandığı bir şehir olduğunu ifade etti, “İlk özel endüstri bölgesi İzmir’in gelişme potansiyeline destek olacak. Buradan elde edilecek çıktıları kendisine girdi olarak alıp başka üretimlerde bulunacak firmaların sayısı hızla artacak. “dedi.