Ekonomi ‘Yatırımlarımızı yüzde 40 artırdık’

‘Yatırımlarımızı yüzde 40 artırdık’

16.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

‘Yatırımlarımızı yüzde 40 artırdık’

Koç Holding, 2018 yılının ilk yarısında konsolide bazda toplam 57.9 milyar TL gelir elde ederken, 2.6 milyar TL konsolide ana ortaklık payı net dönem kârı gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Finansal sonuçları değerlendiren Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, “Yılın ilk yarısında uzun vadeli değer yaratma hedefimiz ve küresel vizyonumuz doğrultusunda faaliyetlerimize devam ettik. Güçlü bilançomuz ve dengeli portföy yapımız sayesinde başarılı finansal sonuçlara ulaştık” dedi.

Küresel rekabet

Çakıroğlu, “Kombine yatırımlarımız bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 40 artarak 4.1 milyar TL’ye yükseldi. Böylelikle son 5 yılda 35 milyar TL’nin üzerinde yatırım gerçekleştirmiş olduk. Yatırımlarımıza sürdürülebilir büyüme odağımızla devam ederken, şirketlerimizin küresel çapta rekabetçiliklerini ve yetkinliklerini geliştiriyoruz” diye konuştu.

Çakıroğlu, şunlar söyledi:

“Bu yolculukta son 2 yıldır sürdürdüğümüz ‘Dijital Dönüşüm Programı’mız sayesinde mevcut varlıklarımızın verimliliklerini artırırken bayi ve tedarik zincirimizi daha etkin yönetiyoruz. Ayrıca değişen müşteri ihtiyaçlarını daha iyi kavrayıp yenilikçi ürün ve hizmetler geliştirmeye devam ediyoruz. Bütün bu çalışmalarımızın finansal sonuçlarımıza ve rekabetçiliğimize olumlu yansımalarını görmek, bizi daha da iyisini yapmak için motive ediyor.”