Siyaset Yavaş’ın ismini PM değerlendirir

Yavaş’ın ismini PM değerlendirir

13.11.2018 - 08:30 | Son Güncellenme:

Öztrak, Mansur Yavaş’ın CHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olma ihtimali konusunda “Bizde isim belirleme yetkisi Parti Meclisi’nin. Benim değerlendirme yapmam doğru olmaz” dedi.

Yavaş’ın ismini  PM değerlendirir

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısının ardından açıklama yaptı. Öztrak özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

İSTİFA ETMELİ: Milletimiz ebedi önderini anmak için Anıtkabir’e koşarken, bir gün önce O’nun kurduğu Diyanet İşleri Başkanlığı’nın şu an başında bulunan zat, milletimizi kışkırtacak, bölecek bir girişimde bulundu. Azılı bir Atatürk düşmanı Yunan muhubi fesli Kadir’i ziyarete koştu. Bu ziyaretin fotoğraflarını da tam da 10 Kasım’da basına servis ettirdi. Bu ziyaret, basit bir hasta ziyareti olarak kabul edilemez. Burada açık bir mesaj, açık bir meydan okuma vardır. Burada kutuplaştırma vardır. Bu zat yaptığının sorumluluğunu alıp görevinden bir an önce istifa etmelidir. Bu zat istifa etmezse kendisini buraya atayanlar tarafından görevden alınmalıdır.

TRUMP İLE GÜLÜCÜKLER DAĞITTI: AKP Genel Başkanı, ABD’nin teröristlere ödül koymasıyla ilgili, ‘arka planda nasıl iş tuttuğunuzu biliyoruz’ dedi. Kalktı Elize Sarayı’nda ABD yönetiminin başı olan Trump’la kuçaklaşarak etrafa gülücükler dağıttı. Yani, biliyorsunuz da ne yapıyorsunuz? Adam istedi 24 saatte Oval Ofis’e papazı gönderdi. Bu saatten sonra ne derse desin Trump şunu biliyor, size ne isterse kabul ettirecektir. Uçan sarayınızla gittiğiniz ülkelerde Trump’la birlikte gülücük dağıtmak dışında başka bir şey yapamazsınız.

Haberin Devamı

MİLLETTEN KOPTULAR: Sarayın gündemi ile milletin gerçek gündemi arasındaki uçurum her geçen gün büyüyor. Milletin gündemi aş, iş, ekmek mücadelesi, sarayın gündemi ise şatafat. Bunlar milletten koptu. Saraylarına kuruldular, vatandaşın hali nicedir görmez oldular. Milletten o kadar uzaktalar ki dürbünle baksalar görmüyorlar. Millet de tellal çıkarsa sesini bir türlü duyuramıyor. Millet kendinden bu kadar kopanlara mutlaka dersini verir. Esnaf kan ağlıyor, millet evine ekmek götüremiyor, gençlerimiz işsiz. Aylak gezen genç sayısında OECD birincisiyiz. İşsizlik bağıra bağıra geliyor. İnsanlar borç batağında. Gencecik insanlar borcunu ödeyebilmek için böbreklerini satmaya başlamışlar. 1970’lerde gördüğümüz manzaralar tekrar ortaya çıkıyor. Saray istiyor ki andımız, ezan tartışılsın ama milletin ekmak kavgası, hayatta kalma mücadelesi görülmesin.

Haberin Devamı

YETKİ PARTİ MECLİSİ’NİN: (Mansur Yavaş’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ihtimali konusunda) Bizde isim belirleme yetkisi Parti Meclisi’nin. Dolayısıyla bu süreçte aday olabilecek isimlerin konuştukları ya da isimler ile ilgili olarak benim değerlendirme yapmam doğru olmaz. Bu isimler PM’de değerlendirilecektir. Baştan itibaren söylediğimiz bir şey var; biz mutabakatı sandıkta arayacağız.

TAMAMEN ÇARPITMA: (CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun HDP ile işbirliği yapılacağını söylediği iddiası konusunda) Ben de bu haberi okuduktan sonra Sezgin Bey ile konuştum. Bu haberin tamamen çarpıtma olduğunu söyledi. Öyle bir şey söylemediğini, sandıkta mutabakat çerçevesinde söylenmiş sözlerden oluştuğunu ifade etti.

ÖZTÜRK YILMAZ AÇIKLAMASI: (CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz hakkındaki disiplin soruşturması konusunda) Sayın Öztürk Yılmaz ile ilgili olarak ikinci disiplin sürecinin başlatıldığına dair grup başkanvekillerimiz bilgi verdiler. Bunun ötesinde bir şey söylemeyeyim çünkü şık olmaz.