Ekonomi ‘Yavaş yavaş moraller düzeliyor’

‘Yavaş yavaş moraller düzeliyor’

21.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Faiz ve kurda dengelenme sürecine girildiğini belirten Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “Yavaş yavaş moraller düzeliyor. Yatırım imkanları açılacak diye düşünüyoruz” dedi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Çorum Organize Sanayi Bölgesinde yaptırdığı okulun açılışı gerçekleştirildi. Açılış törenine TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan katıldı.

‘Yavaş yavaş moraller düzeliyor’

Osman Arslan, Türkiye’de son dönemde güzel gelişmeler olmaya başladığına işaret ederek, “Faiz ve kurda dengelenme sürecine giriyoruz. Yavaş yavaş moraller düzeliyor. Yatırım imkanları açılacak diye düşünüyoruz” dedi. Türk bankacılık sektörünün oldukça güçlü olduğuna dikkati çeken Arslan, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

Kaynak girişi başladı

“En son yurt dışında önemli bankalarımızın sendikasyon kredilerinin yenilenmesi ve Hazine’nin yapmış olduğu yurt dışı borçlanma ihraçları oldukça uygun koşullarda sağlanmış oldu. Ülkeye yeniden kaynak girişinin yavaş yavaş başladığını görüyoruz.”

TOBB’un ekonomik olarak üyelerine sahip çıktığını dile getiren Hisarcıklıoğlu da, “Kaynaklarımızın hepsini TOBB olarak nefes kredisinde kullanıyoruz. Üyelerimize can suyu olsun diye kullanıyoruz. Halkbank ile yapmış olduğumuz protokol kapsamında bu krediler kullandırılıyor” diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin ekonomik sıkıntıları atlattıktan sonra 81 il ve 160 ilçede okul yapacaklarını da sözlerine ekledi.