Abbas Güçlü

Abbas Güçlü

aguclu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ekonomi Bakanlığı’nın, kurduğu “Helal Akreditasyon Kurumu”nun ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı ile MÜSİAD girişimiyle Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesinde Helal Turizm Uygulama ve Araştırma Merkezi (HETURAM) açılmış. Ne güzel!..

Üniversitedeki HETURAM ile ilgili yönetmelik, önceki hafta, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yükseköğretim Kanunu’nun 7’inci maddesine dayandırılarak hazırlanan yönetmelikte, merkezin amaçları, “Helal turizm konusunda araştırmalar yapmak, proje çalışmaları üretmek, eğitim çalışmaları gerçekleştirmek ve helal turizm konusunda standardizasyon ve sertifikasyon faaliyetlerine katkıda bulunmak” şeklinde sıralandı.

Haberin Devamı

Turizm hamlemiz için tek eksiğimiz buydu, artık 100 milyon turist hayalini, rahatlıkla kurabiliriz!

Bakanlık da otelleri, artık, yıldızlamanın yanı sıra, Helal, Haram diye de sınıflandırarak, ülke turizmine büyük katkıda bulunabilir!

Helal olsun emeği geçen herkese!

Bakanlık, üniversite, TSE, Ekonomi Bakanlığı dediğin işte böyle olur!

Türkiye ve turizm sektörü sizinle gurur duyuyor!..

Turizm Bakanlığı kapanır mı?

24 Haziran, geleceğimiz açısından önemli bir milat olacak.

Ya eski Türkiye ile yola devam edeceğiz ya da yenisi olacakmış.

Yeni Türkiye’de, Bakanlık sayısı azaltılacak ve daha aktif bir yönetim şekli gelecekmiş. Eğer, gerçekleşirse yeniden yapılanma çerçevesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı bölünerek ‘Kültür’ bölümü MEB’e, ‘Turizm’ ise tek elde toplanacak olan ekonomi yönetimine bağlanacakmış. Tıpkı Helal Turizm Uygulama ve Araştırma Merkezi gibi bu da ayakta alkışlanacak bir proje!

Böylesi bir mucizeyi düşünen herkese de helal olsun!..

Şaka bir yana Türkiye’nin en büyük gelir kaynaklarından biri Tarım ve Turizm iken bunu hâlâ görmemezlikten gelmek, gerçekten akıl alacak bir durum değil. Tarım da Turizm de başka bakanlıkların kuyruklarına takılmayacak kadar önemli sektörler ve bırakın bir yerlere yamamayı, daha da güçlendirilmeleri gerekir.

Gerisi macera olur ve hata yapıldığı anlaşıldığında ise yaşanan pişmanlığın hiç kimseye, özellikle de ülkemize bir yararı olmaz!.. Ayrıca daha önce de denendi ve tutmadı!..

Haberin Devamı

Bilet fiyatları

Ramazan nedeniyle, uçak bilet fiyatları biraz frenlenir gibi olduysa da, hemen sonrasında, uçuşa geçecekler haberiniz olsun.

Başbakan Yıldırım’ın Ulaştırma Bakanlığı döneminde, güya tavan fiyat getirilmişti ama görünen o ki bu hiç kimsenin umurunda değil.

Daha da vahimi, çok daha uzun mesafeler, turistik bölgelerin neredeyse üçte, dörtte biri fiyattayken, iç turizmin daha hareketlenmesini beklemek hayalcilikten başka bir şey olmaz!..

Bilet ücretlerinin belirlenmesinde, büyük pazarlama hataları yapılıyor.

En yoğun uçuşların olduğu bölgeler ve en çok uçanlar adeta cezalandırılıyor.

Yılda birkaç kez uçanlara, erken aldılar diye en ucuz biletleri satıp, siz de son dakikalara kalmasaydınız diye onlarca kez uçanlara en pahalısından bilet satmanın mantığını anlamak mümkün değil!

Turizmin sahibi yoktu, sanki hiçbir zaman da olmayacak!..