Abbas Güçlü

Abbas Güçlü

aguclu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Hatırlanacağı gibi TEOG’da 17 bin şampiyon çıkmıştı. Peki, LYS’de de benzer bir durum yaşanır mı? Bu ihtimal, şimdilik çok zor gözüküyor.

ÖSYM, çok güvenilir bir sınav yapamasa da, soruda seçicilik konusunda, MEB’e göre çok daha profesyonel. Ama üzerindeki sınav yükü, öylesine fazla ki bazen üstesinden gelemiyor. Örneğin sık sık yanlış sorular soruyor, eski soruları bir daha servise koyuyor, bazen de dünkü Matematik Sınavı’nda olduğu gibi müfredat dışında olduğu iddia edilen sorularla karşımıza çıkıyor.

Böylesi durumlarda, inat etmek yerine, yapılması gerekenleri, anında yapsa, ortalık hiç karışmayacak. Örneğin bu sorular, müfredatta varsa bunun belgelerini ortaya koymalı, eğer yoksa da bir an önce iptal yoluna gitmelidir.

Hatadan dönmek bir erdemdir ama nedense, ÖSYM bunu hiç anlayamadı! Peki, puanlar, gelecek yıla göre, bu yıl biraz daha yükselir mi? İlk gelen izlenimler, sanki biraz yükseleceği yönünde...

Üniversite adayları için zor bir hafta geride kaldı. Gelecek haftadan sonra derin bir oh çekecekler ve üniversiteli olmanın keyfini yaşayacaklar.

Şimdiden kendilerini kutluyoruz.