Abbas Güçlü

Abbas Güçlü

aguclu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Saklı kent Fethiye

Fethiye, tam anlamıyla saklı bir kent! Kıyıda köşede, kendi içine kapanık bir kent gibi bilinse de dünyanın önemli turizm merkezlerinden biri!

Özellikle İngilizler çok seviyor. Fethiye’yi, görmeden yaşamadan, çok fazla anlayamazsınız. Sıcaklık dün 47 dereceyi gösteriyordu.

Saklı kent Fethiye
Daha önce bu sıcaklığı Florida’da görmüştüm. Sokağa çıktığınız zaman sanki saunaya girmiş gibi hissediyorsunuz! Ama serinlemek için çok güzel noktalar var. Örneğin Saklıkent! Saklıkent’teki kanyonun bulunduğu bölge, gerçekten cennetten bir parça gibi...

Haberin Devamı

Ölüdeniz çok bilindik bir yer ama onun dışında çok farklı noktalar var.

Gökova gibi Göçek de bayılacağınız yerlerden biri!

Beş bin nüfuslu minnacık bir yerde dört tane marina var! Marinaya rüya tekneler geliyor. Burası yatların en önemli duraklarından. Dünya turuna çıkıp da Göcek’e uğramadan giden yokmuş!

Yine aynı şekilde, yolunuz oralara düşerse Şövalye Adası, Faralya ve özellikle de Kayaköy’ü görmeden dönmeyin!

Kayaköy, Rumlar’ın terk ettiği köylerden biri. O günden bugüne çok iyi korunduğunu söylemek mümkün değil. Gemiler Koyu da yine aynı güzellikte. Kayaköy’e gidince, onların sorbe dediği dondurmayı mutlaka tadın. Sırf bu lezzit için bile oraya gitmeye değer.

Ege ile Akdeniz karışımı Fethiye’de balığın, otların her türlüsünü bulabilirsiniz. Yine et çeşitleri de çok zengin.

Karadeniz yaylaları gibi burada da Akdeniz yaylaları var. Şu sıcak günlerde yaylalara çıkıp buz gibi sular içebilirsiniz, çok farklı tatlarla tanışabilirsiniz. Fethiye’ye gelip de Yörük Müzesi’ni gezmeden dönmeyin.

Saklı kent Fethiye

Yörük Müzesi’nde her şey var. Ev sahibi Enver Bey de çok renkli birisi. Onunla da tanışmadan dönmeyin derim. Fethiye bir hafta sonuna sığmayacak kadar büyük ama bütün bir tatili geçirmeyecek kadar da sıcak!