Abbas Güçlü

Abbas Güçlü

aguclu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

TÜRSAB’ın çiçeği burnunda Başkanı Firuz Bağlıkaya’ya iade-i ziyarette bulunduk. Seçim öncesinden çok daha heyecanlı ve umutluydu.
Seçimi çoktan unutmuş, geleceğe odaklanmışlar. Her ne kadar tam anlamıyla bir “enkaz” ve “borç batağı” ile karşılaşsalar da! Önümüzde çok kritik bir turizm sezonu var ve didişerek kaybedecek zamanımız yok diyorlar. Peki, turizmde bir hareketlilik var mı? Fazlasıyla var diyerek çok önemli bir anekdotu paylaştılar: “Alman Hükümeti, Türkiye’ye gitmeyin diye vatandaşlarını uyardı ama buna rağmen Alman turist sayısında önceki yıllara göre patlama olacak. Rezervasyonlar bunu gösteriyor...”Bağlıkaya ama diyerek söze devam ediyor: “Artan rakamlara rağmen ülkemize gelen Alman turist sayısı, yurt dışına seyahat amaçlı çıkan Almanların yüzde beşi kadar! İşte asıl artırmamız gereken bu!”

Haberin Devamı

Turizmde umut yılı
100 milyon turist

Başkan Bağlıkaya, seçim öncesinde olduğu gibi Başkanlığı döneminde de 100 milyon turist hayalini yaşatmaya çalışıyor.
Zor değil ama kolay da değil. Ancak, ülke olarak buna inanırsak, gerçekleşmesi işten bile değil. Bir milyon turistten, 30, 40 milyona, nasıl çıktıysak, 100 milyona da çıkarız. Yeter ki isteyelim, yeter ki doğru yol haritası çizelim. İşte bu noktada Başkan Bağlıkaya ve arkadaşlarına ülke olarak yardımcı olmalıyız. Çünkü 100 milyon turist demek ülkemizin her açıdan refaha kavuşması demek. Bilimde, endüstride, ticarette elbette bir şeyler yapabiliriz ama hiçbiri turizm kadar garanti değil!..

Hasankeyf, yok oluyor

Dün, Hasankeyf’teydim. Bir kısmı sular altında kalmış, birkaç yıl sonra ise tümüyle Baraj gölü altında kalacakmış. Yani binlerce yıllık tarih yok olacak!
Her şey gibi tarih ve kültürümüzü de öylesine hovardaca tüketiyoruz ki birkaç yüz yıl sonra, yaşadığımız bu yıllar, eminim ki, hiç hayırla yad edilmeyecek. Hasankeyf ile ilgili çok önemli anekdotlar var. Tüm bu ayrıntıları, Rota’nın nisan sayısında ayrıntılı olarak sizlerle paylaşacağız...