Abbas Güçlü

Abbas Güçlü

aguclu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yılbaşı için planlar yapıyor ve daha acelesi yok diyenlerdenseniz, yanılıyorsunuz. Çünkü erken rezervasyon fırsatlarını kaçırmak üzeresiniz. Yılbaşı için yurt içi ya da yurt dışı seyahat hayalleri kuruyorsanız, elinizi çabuk tutmalısınız.

Karlar içerisinde bembeyaz bir yılbaşı mı hayal ediyorsunuz yoksa sıcacık bir ülkede denizin keyfini mi çıkartmak istiyorsunuz? Ya da çantanızı sırtınıza vurup yollara mı düşeceksiniz?

Tur şirketlerinin, hem ülke içinde hem de dünyanın dört bir yanında çok cazip yılbaşı seçenekleri var.

Haberin Devamı

Döviz kurlarındaki düşüş böyle devam ederse, ne zamandır asık olan yüzleri, sanki yılbaşı öncesinde gülecek gibi. Yılbaşında bırakın seyahati, evde bile kutlayacaksanız, şimdiden plan yapmanızda yarar var. Yoksa, son dakika seçenekleri hep can sıkıcı olabiliyor!..

Rehberlere dini bilgilendirme!

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bütçe teklifinde, 2019 yılında hayata geçirilecek faaliyet planına göre, ülkemize gelen turistlere, İslam dini ile ilgili bilgilendirme yapılmasına katkı amacıyla turist rehberleri eğitilecekmiş.

Tarihi camilerdeki ziyaretçilere yönelik yabancı dillerde tanıtıcı broşürler hazırlanacakmış. Ne gerek var diye karşı çıkmak yerine, bu işi, neden Turizm Bakanlığı değil de Diyanet yapıyor diye sorgulamakta yarar var.

Bilgilendirmeye yönelik bu faaliyetin sınırları ve içeriği ne olacak, elbette o da çok önemli ama çok daha önemlisi ehliyetsiz ellerde kontrolden çıkması.

Çanakkale Şehitliği’nde bu konuda ciddi tartışmalar yaşandı. Umarız, bu tartışmalar farklı alanlara da taşınmaz! Örneğin Ayasofya’ya bakış açısı ne olacak?..

Yılbaşı rotanız belli mi

İstanbul Havalimanı

İstanbul Havalimanı, farklı yönleriyle, geçtiğimiz haftanın en çok konuşulan konusu oldu. Tümüyle tamamlandığında, her yıl yüz milyonlarca transit geçişe ev sahipliği yapacak. Peki, uçağı kaçırdınız ya da uzun süreli rötarlar olduğunda ne yapacaksınız? Gezerken, bu sorunun cevabını almakla kalmadık, tıpkı hava limanı gibi görkemli 451 odalı Yotel’i de görme olanağı bulduk. Hava limanının tam göbeğinde yani içinde.

Haberin Devamı

Havalimanını yapan IGA ile Yotel arasında 15 yıllık anlaşma imzalanmış. Yotel CEO’su Hubert Viriot “Uzun zamandır Türkiye’de yatırım yapmak istiyorduk. Türkiye’de gerek İstanbul gerekse İstanbul dışında projeleri inceledik. İGA’nın projesi idealdi. Bu proje olağanüstü olmasının yanı sıra İstanbul’u global seyahat ajandasında merkezi yere koyacak. Aynı zamanda bizim markamız için de çok önemli bir katma değer yaratacak. Önceliğimiz İstanbul Yeni Havalimanı’nda gerçekleştireceğimiz otel. Sonrasında İstanbul şehir merkezinde bir otel kurmayı planlıyoruz. Böylece havalimanıyla şehir arasında bir bağlantı kuracağız. Ardından da Türkiye’nin tüm şehirlerinde olmak için adımlar atacağız. Şu anda Ankara ve Bodrum’da görüştüğümüz firmalar var” demiş. Hayırlı olsun...

Okullu turizmciler

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan Mesleki ve Teknik Eğitim Protokol’ü, hem işletmeler hem de çalışanlara önemli kolaylık ve avantajlar sağlıyor.

Geç de olsa böylesi bir işbirliği, sektörün giderek büyüyen kalifiye eleman sorununa, eminiz ki çözüm getirecektir. Yeter ki ciddiye alınsın...

Haberin Devamı

Yılsonuna kadar gelen turist sayısının 40 milyona ulaşması bekleniyor. Gelecek yılki hedef en az, 50, 60 milyon. Tesis altyapısı var gibi ama aynı şeyi kalifiye personel için söylemek mümkün değil. İşte bu anlaşma bu açıdan çok önemli ve umarız uygulanabilir ve sürdürülebilir bir çerçeveye oturtulur...