Abbas Güçlü

Abbas Güçlü

aguclu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Farklı görüş- lerden bir grup arkadaşla sohbet ederken, söz, döndü dolaştı 24 Haziran’a geldi.
Kim kime oy verecek, seçim ikinci tura kalırsa ne olur, kim kimi destekler derken, ortaya öylesine bir tablo çıktı ki, en iyisi mi, biz bu tartışmaya, burada nokta koyalım dedik.
Çünkü herkesin dediği dedikti ve bırakın belli noktalarda uzlaşmayı, en ufak bir taviz bile söz konusu değildi. Bu da şunu gösteriyor ki zor bir seçim olacak. Hele ki ikinci tura kalırsa!
Peki, böyle bir olasılık var mı, yok mu tartışması başladığında, yine içinden çıkmak mümkün olmadı. Ama görünen o ki en zor karar aşaması, olası bir ikinci turda gerçekleşecek. Çünkü şuna ya da buna kesinlikle oy vermem diyen arkadaşlarımız bile ikinci turda, çok farklı bir tutum izleyebileceklerini ortaya koydular.
Bütün bunlar da şunu gösteriyor ki 24 Haziran sadece adaylar ve partiler için değil, seçmenler açısından da hiç kolay olmayacak. Hele ki bir de ikinci tura kalınırsa!..
İşte bu yüzden, işi garantiye almak isteyen aday, ne yapıp, edip, ilk turda seçilmeli yoksa ikinci turda hiç ummadığı sürprizlerle karşılaşabilir...

Haberin Devamı

İlk turda biter mi?

Yeni cumhurbaşkanımız ilk turda seçilir mi?
En az üç aday bu konuda iddialı.
Tayyip Bey, bugüne kadar olduğu gibi, 24 Haziran’da da ipi en ön sırada göğüsleyeceğine kesinlikle inanıyor. Eğer öyle olmasa, yüzde 30’la hem rahatlıkla Meclis çoğunluğuna sahip olabilecek hem de Cumhurbaşkanı seçilebilecekken, barajı niye yüzde 50’ye çıkarttı diyenimiz çoktu.
Elbette bir bildiği var, elbette kendine güveniyor ve elbette kazanacak gözüyle bakanlar kadar, bu konuda hata yaptığını iddia edenler de vardı.
Bu iddiayı hararetle savunanlar, dün dünde kaldı, o seçimlerde, Tayyip Bey’in karşısında güçlü adaylar yoktu, bu seçim çok farklı olacak argümanını ortaya attılar.
Muharrem İnce, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Doğu Perinçek ve hapiste de olsa Selahattin Demirtaş’ın önemli oy potansiyellerinin olduğunu ve bu durumun da seçimin ikinci tura kalacağının çok önemli bir sinyali olduğunu öne sürdüler.
Kim ne derse desin, 24 Haziran kesinlikle öncekilerden farklı olacak.
En azından seçmen nezdinde öyle gözüküyor!
Peki, geldiğimiz son nokta ne mi oldu?
Ülkemiz için hayırlısı ne ise olsun, en hayırlısı kim ise o seçilsin!..

Haberin Devamı

3600 ek gösterge!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muharrem İnce ve diğer cumhurbaşkanı adayları, ek göstergenin 3600’e çıkması konusunda hemfikir. Hayır diyen yok gibi.
Keşke bir an önce yasallaşsa da herkes mutlu olsa. Eminim ki en güzel bayram hediyesi bu olur.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta içinde yaptığı konuşmada “Polis, öğretmen, hemşire, din görevlisi ve diğer idarecilerimizin emeklilik ek göstergelerini 3600’e çıkaracağız” diyerek şöyle konuştu:
“Buradaki adaletsizliği bu vesileyle inşallah gidermiş oluyoruz. Böylece ülkeleri ve milletleri için fedakârca çalışan bu kamu görevlilerimizin emekliliklerinde de verdikleri hizmetlerin karşılığını alabilmelerini temin ediyoruz. Türkiye’yi büyütürken, tüm kesimlerin hak ettikleri refaha ulaşmalarını sağlamakta kararlıyız. Yeni döneme yepyeni bir anlayışla başlıyoruz. Çünkü vakit birlik vakti.”
CHP’nin cumhurbaşkanı adayı İnce de katıldığı programlarda ve mitinglerde 3600 ek göstergeden yana olduklarını, hatta bu konuda önceki yıl, parti olarak, TBMM’ye yasa teklifi verdiklerini hatırlatarak, bir an önce çıkartılmasından yana olduklarını söyledi.
Gazeteler de 3600 ek göstergeye göre kim ne kadar maaş alacak diye listeler yayımladı.
Yani geri dönülmez bir yola girildi...
3600 söylemleri, eğer bir seçim yatırımı değil de can-ı gönülden isteniyorsa, TBMM, olağanüstü toplantıya çağırılarak, bu yasal süreç hemen gerçekleşebilir.
TBMM’nin ne kadar hızlı hareket ettiğini üniversiteler parçalanırken gördük. Bir de bu konuda göstersinler!
Samimiyet diye işte ben buna derim ve ayakta alkışlarım.
Özetin özeti: Seçimler turnusol kâğıdı gibi, herkesin gerçek yüzünü ortaya çıkartıyor!..