Abdullah Karakuş

Abdullah Karakuş

akarakus@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden iki yıl geçti.

Türkiye’nin FETÖ ile mücadelesi kararlılıkla sürüyor. Ancak ABD yönetimi hâlâ Fethullah Gülen’i iade etmemek için bahaneler arıyor.

Birçok ülkenin de FETÖ ile mücadele konusunda Türkiye ile istenen düzeyde iş birliği yapmadığını görüyoruz.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile FETÖ ile mücadele ve ABD’nin tutumunu konuştum. Gülen’in iadesine yönelik ABD’ye gereken dosyaların gittiğini belirten Bakan Gül, ancak ABD Adalet Bakanlığı’nın bunu mahkemeye intikal ettirmediğini dile getirdi. Gül, Milliyet’e, “ABD hukuki yaklaşım sergilemiyor. Siyasi bir yaklaşım içinde olduğu için adım atmıyor” dedi.

Haberin Devamı

FETÖ’nün bir terör örgütü olduğunu ve bununla tüm ülkelerin mücadele etmesi gerektiğini belirten Bakan Gül, “terör dediğiniz uluslararası toplumu tehdit eden bir unsurdur. Hiç kimse hiç bir devlet ve uluslararası toplumun bu teröristleri korumaması lazım. Uluslararası hukukun, evrensel hukukun gereği de budur” dedi.

Adalet Bakanı Gül’den dünyaya FETÖ uyarısı

Unutma, unutturma

8372. Srebrenitsa. Bosna Hersek. 11 Temmuz. Tarihin acı sayfası. Avrupa’da yaşanan en büyük insanlık trajedisi.

1992-1995 yılları arasında bir soykırım yapıldı Bosna Hersek’te. 100 bin kişi hayatını kaybetti. 2 milyon kişi evini terk etti. Sadece Srebrenitsa’da 8 bin 372 kişi katledildi dünyanın gözü önünde.

Unutma, unutturma...

94 okul alındı, 37 yeni okul açıldı

FETÖ ile mücadelenin bir ayağı da yurt dışındaki okullarını kapatmak ve ya devralmak. Buna yönelik Türkiye Maarif Vakfı kuruldu. Maarif Vakfı Başkanı Birol Akgün ile yurt dışındaki FETÖ’nün okullarıyla ilgili son durumu konuştum.

FETÖ okullarının kapatılmasına veya devralınmasına yönelik 89 ülkeyle resmi temas kurduklarını, 40 ülkeye de direktör atayarak çalışmalara başladıklarını belirten Akgün, “12 ülkede FETÖ iltisaklı toplam 94 okul devralındı. Bu okullarda 10 bin 216 öğrenci eğitim öğretim görüyor. 12 ülkede ise 37 yeni okul açtık. Bunlarda da 1683 öğrenci eğitim ve öğretim görüyor. Yurt dışındaki Maarif okullarında eğitim gören toplam öğrenci sayısı da 11 bin 899 olup kayıtlarda şu anda devam ediyor. Ayrıca 27 ülkeyle de hem okulların devralınması hem de yeni okulların açılması için protokoller imzalandı ve süreç devam ediyor” dedi.

Haberin Devamı

Adalet Bakanı Gül’den dünyaya FETÖ uyarısı

NSU davası izlenimleri

Almanya’da 8’ü Türk 10 kişiyi öldüren Neonazi terör örgütü NSU’nun Münih’teki karar davasını izledim.

Mahkeme salonunun dışı ırkçılığı protesto eden çeşitli Türk ve Alman gruplarla doluydu. Alman sol grupların sayısının çokluğu da dikkati çekenlerden biriydi.

Mahkeme salonunda ise sanıkların destekçileri olan Nazi sempatizanları da vardı.

Kurban yakınları çıkışta mahkemenin verdiği karara tepki gösterdi. Alman adaletine güvenlerinin kalmadığını belirten aileler devletin cinayetlerin üstünü örtmeye çalıştığı vurgusu yaptı.

Kimle konuşsam, “Almanya sınıfta kaldı” mesajını verdi.

Alman Meclisi’nden gelen siyasiler ise NSU davası ile ilgili meclislerinde 3. araştırma komisyonunun kurulması için çalışacaklarını dile getirdi.