Abdullah Karakuş

Abdullah Karakuş

akarakus@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Türkiye, Alman- ya’da Türk kültürünün yaşatılmasına yönelik âşıklar projesi hayata geçirecek. Türkiye’den götürülecek âşıklar Almanya’da atışacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Almanya’da yaşayan Türklerin talebi üzerine, Almanya’da Türk halk ozanları ve âşıkların katılacağı bir toplantı yapılması talimatı verdi.

Almanya’da yaşayan Türk toplumu temsilcileri 3 günlük Almanya gezisi sırasında Kurtulmuş’a, “Âşıklarımız kayboluyor. Türkiye’den buraya aşıklar getirilsin ve burada atışsınlar. Bu kültürümüzü burada yaşatalım” dedi.

Haberin Devamı

Kurtulmuş da bunun üzerine bürokratlarına konuyla ilgili çalışmaları talimatı vererek, projenin en kısa zamana hayata geçirilmesini istedi.

Ayrıca Kurtulmuş’a Hatay Medeniyetler Korosu’nun Almanya’da konser vermesi talebi de geldi. Kurtulmuş buna da olumlu bakarak projenin gerçekleşmesine yönelik ayrıntılı çalışılması konusunda bakanlık bürokratlarına talimat verdi.


TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya: Yüzde 60 rezervasyon artışı iyi rakam

Almanya’daki turizm fuarına katılan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Milliyet’e yaptığı açıklamada, Almanya’da yüzde 60’ın üstünde yeni rezervasyon artışı olduğunu söyledi. Bağlıkaya, “Yüzde 100 rezervasyon artışı alanlar da var. Ortalama yüzde 60 artış gözüküyor. Bu iyi bir rakam. Erken rezervasyonda geri dönüş iyi oldu. İnşallah bütün sezona aynı şekilde yansıyacak diye düşünüyoruz. 2018’de turizmde bir artış bekliyoruz. Almanya’dan 5 milyon turist bekliyoruz. Almanya, Orta Avrupa’nın aynasıdır. Başka pazarları etkilemesi açısından da olumlu” dedi.

Kızılay’dan İdlib’e gezici sağlık hizmeti

Kızılay İdlib’de gezici mobil sağlık hizmeti vermeye başlayacak. Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Milliyet’e yaptığı açıklamada, İdlib’e yönelik çeşitli yardım çalışmalarında bulunduklarını söyledi. Kınık, “İdlib gibi bazı yerler için bir Katarlı hayır kuruluşu yaklaşık 4.5 milyon dolarlık bir hibe verdi bize. İdlib’de gezici, mobil sağlık hizmeti vermeye başlayacağız” dedi.


Hasankeyf’te şimdi de Kızlar Camii taşınacak

Almanya’da âşıklar atışacak


Hasankeyf’te baraj gölü alanındaki tarihi eserlerden şimdi de Kızlar Camii taşınacak. Kızlar Camii’nin taşınma ihalesi yapıldı.

Haberin Devamı

Daha önce Ilısu Baraj Gölü alanında bulunan 540 yıllık tarihi Zeynel Bey Türbesi 2 km taşınmıştı.

Kızlar Camii ile birlikte 6 eser daha taşınacak, 2 eser ise yerinde korunacak.

Diğer anıt eserlerin taşıma ve koruma ihalelerinin de nisan ayının sonuna kadar yapılacağı belirtildi. 2018 yılında bütün çalışmaların tamamlanıp Ilısu Barajında su tutulması hedefleniyor.


Özel hastanelere acil uyarısı

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, acil servislerinden ücret talep edilen özel hastanelerin ihbar edilmesini istedi.

Özel hastaneleri de uyaran Demircan Milliyet’e “Özel hastenelerin acillerde gevşek davrandıklarını gördük. Özel hastaneleri uyardık. Bir kuruluş hastane kuracağım deyip bizden izin ruhsat almışsa bu kurallara uyma şartıyla alıyor. Acil olan hastaya bakacak ve ücret istemeyecek. Takip ediyoruz. Vatandaş, alınıyorsa uyarsın bizi, arasın. Acilden ücret almaya hiç kimsenin hakkı yok” diye konuştu.