Abdullah Karakuş

Abdullah Karakuş

akarakus@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bayram tatilinin uzunluğu nedeniyle turizm bölgeleri doldu taştı. Bu illerden biri de Antalya oldu. Antalya 12 ay turizm hedefiyle de ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak gibi gözüküyor. Bu yıl 14 milyon turist hedefi kendine koyan Antalya, pazar çeşitliliği ile de farklı turistlere hitap için çeşitli projeler gerçekleştiriyor. Antalya, bu yıl ülke ekonomisine 10 milyar dolarlık bir katkı sağlayacak. Bu da cari açığın kapatılmasına önemli katkı verecek.

640 km’lik sahili ve kaliteli turizm tesisleri ile Londra ve Paris’ten sonra dünyanın en çok ziyaret edilen 3. destinasyonu olan Antalya’da sadece Konyaaltı sahilindeki mavi bayrak sayısı 10.

Haberin Devamı

Turizmin geliştirilmesi ile ilgili sohbet ettiğim Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ilerki yıllarda Antalya’nın yılda 30 milyon turisti tek başına ağırlayacak bir şehir olduğunu söyledi.

Antalya’ya yaptıkları projelerle ve cazibe alanlarıyla şehir merkezinin de turizm için cazibe merkezi olduğunu söyleyen Türel, “esnafa ‘o turist bu dükkana girecek’ demiştim. Esnaf Odaları Birlik Başkanımız turistlerin şehir merkezindeki dükkanlara da girdiğini açıkladı. Önümüzdeki yıllarda tek başına 30 milyon turisti ağırlama hedefini gerçekleştireceğiz. Bu da ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak” dedi.

İtalya’dan sonra Aspendos’u sallayacak

Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali’nin bu sene 25. yılı. Eylül ayı başında Antalya’da gerçekleştirilecek festivalde bu sene sürprizler olacak.

Bu yıl açılış eseri, dünyanın en çok sevilen operalarından Puccini’nin “Turandot” olacak.

Bir ay önce İtalya’da Arena Di Verona Festivali’nde “Turandot” eserinde ki “Calaf” rolünü seslendiren ve büyük beğeni alan dünyaca ünlü tenor Murat Karahan, aynı rolü 4 Eylül akşamı Aspendos’ta seslendirecek.

Aynı zamanda Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü de olan Murat Karahan ile festivalin 25. senesini konuştum. Karahan, “festivalde yüksek kaliteli eserler ile marka değerlerini yükseltip hem kültürel olarak dünya ölçeğinde sanat faaliyetlerine ev sahipliği yapıp hem de bölgedeki turizme özellikle festivallerimiz aracılığı ile yüksek nitelikli turistleri kazandırarak çifte kazanım elde etmiş olacağız” dedi.

Haberin Devamı

Aspendos Festivalinde, 10 Eylül akşamı bütün sezon Ankara’da kapalı gişe olan “Zorba Balesi”, 18 Eylül akşamı adeta Aspendos’la özdeşleşen “Aida” operası izleyenlerin karşısına çıkacak. Festivalin en büyük sürprizi ise 13 Eylül akşamı Rusya’nın dünyaca ünlü “Bolşoy” balesinin gösterisi olacak.

Sağlık turizmi artıyor

Hükümetin en önem verdiği konulardan biri de sağlık turizmi. Gelen sayılar sağlık turizminin günden güne arttığını gösteriyor.

Koru Hastanesi Uluslararası Hasta İlişkileri Departmanı Müdürü Emine Akgümüş, bir yıl içinde hastanelerine 75 farklı ülkeden 10 bine yakın başvuru olduğunu söyledi. Irak, Libya ve Azerbaycan ağırlıklı olmak üzere Orta doğu, Avrupa ve Afrika’nın farklı ülkelerinden hasta kabulü yapıldığını belirten Akgümüş, “başvurularda ilk sırada kadın doğum, üroloji, pediatri, beyin cerrahi, tıbbi onkoloji ve genel cerrahi bölümleri yer alıyor. Türkiye’de verilen hizmet kalitesinden ötürü de başvurular günden güne artıyor” dedi.