Abdullah Karakuş

Abdullah Karakuş

akarakus@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Fakıbaba tam bir israf düşmanı.

Bakanlıkta ve gittiği yerlerde de sürekli israfa yönelik uyarılarda bulunuyor.

Fakıbaba bu sıralar lokantalardaki israfları da yakın takibe almış durumda.

Bakan Fakıbaba’dan lokantalara uyarı

Bu konu ile ilgili konuştuğum Bakan Fakıbaba, özellikle lokantaların müşteri masaya oturur oturmaz ‘pat pat pat’ diye çeşitli yiyecekler koymaması gerektiğini söyledi. Fakıbaba, “İsraf Türkiye’nin en önemli konularından birisi. Bir lokantaya gidiyorsunuz, hemen önünüze ‘pat pat pat’ bir şeyler koyuyorlar. Ben onu yemeyeceğim, niye koyuyorsunuz? Bu büyük israf. Bu gıdaya ihtiyacı olan milyonlarca insanlar var. Açlıktan ölenler var. Bunlar varken yenmeyen gıdaların geri dönmesi beni rahatsız ediyor. Girer girmez hemen masayı donatmaları yanlış. Önce menüyü vermesi lazım. Ben demiyorum ki insanlar az yesin. Onun bileceği iş. Yiyebileceği kadar istesin. Ben önce bazen yarım bazen tam porsiyon istiyorum. Tabağımı temizleyerek, zevk alarak yiyorum. Yarım porsiyondan doymazsam yarım porsiyon daha getirin diyorum. Unutmayalım israf eden iflas eder” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Fakıbaba’dan lokantalara uyarı
Kültüre yeni ‘Liman’

Avrupa ve ABD’de çok yaygın olan 3’üncü nesil kitapçı anlayışı Türkiye’ye de girdi.

Türkiye’nin en eski eğitimcilerinden Sınav Eğitim Kurumları, siyasetçilerin uğrak yeri olan, nargileci ve cafeler ile ünlü Çukurambar’a Liman Kitap Kahve’yi açtı.

Geniş bir kitap satış alanının yanı sıra, özel odaların da olduğu 400 kişilik oturma alanına sahip olan Liman Kitap, kısa sürede bakanların, milletvekillerinin, bürokratların, öğrencilerin, ünlü yazarların ve gazetecilerin uğrak yeri haline geldi.

Türk ve dünya edebiyatının yazarlarını bir araya getiren Liman Kitap, çekilmiş kahve kokusunda kitap okumak ve çalışmak isteyenlere özel mekanlar sunuyor.

Çocuklar için de yelkenli raflarla süslenmiş özel bir çocuk bölümünün olduğu Liman’ın hiç bir yerinde sigara içilemiyor.

Sınav Okullarının sahibi Metin Özer, “Biz eğitimciyiz. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Güzel bir proje hayata geçirdik” dedi.

Haberin Devamı

TOKİ açık artırmayla ev satacak

TOKİ, açık artırmayla ev satacak. Ankara’da KuzeyKent adıyla 50 bin kişinin yaşayacağı 5 bin 82 konut yapımını bitiren TOKİ, proje içerisindeki 250 konutu 6 Mart tarihinde açık artırma ile satışa sunacak.

3+1’ten küçük olmayacak daireler 235 bin TL’den başlayan fiyatlarla yüzde 10-25 arası peşinat ve 96, 108 ve 120 ay vade seçenekleriyle satılacak.

Ankara’nın en büyük kongre merkezinin de yapıldığı KuzeyKent projesini TOKİ Başkanı Ergün Turan ile gezdim.

Bakan Fakıbaba’dan lokantalara uyarı

Turan, sosyal donatı alanları, okullar, yeşil alanlar ve konumuyla KuzeyKent’in özel bir proje olduğunu belirterek, “Prestijli yeni bir yaşam alanı oluştu. Temmuz ayından itibaren yaklaşık 50 bin kişi burada yaşayacak. 770 bin metrekarelik bir rekreasyon alanı var. Bu proje kentsel dönüşümün Türkiye’de nereden nereye geldiğinin de iyi bir göstergesidir. Projenin ilk 250 dairesini açık artırma ile satacağız. Tüm vatandaşlarımızı konutları gezmeye davet ediyorum” dedi.