Abdullah Karakuş

Abdullah Karakuş

akarakus@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

“Dönmem geri senin yolundan.” Dün AK Parti’nin 6. olağan kongresinde salonda bu şarkı yüksek sesle söylendi.
“Zor olsa da ah zor olsa da, dağlar duman kar kış olsa da, yolun sonu bir sır olsa da dönmem geri senin yolundan.”
Her kongresinde olduğu gibi dünkü kongre de çoşkulu geçti Ak Parti’nin.. Erken saatlerde dolan salonda yer bulmak zordu..
Kongreden dünyaya “bizi doğru yolumuzdan döndüremezsiniz” ana mesajı net bir şekilde verildi.
Hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasında hem şarkılar da hem de pankartlar da bu mesajın altı ısrarla çizildi.
Kongrede en dikkat çeken pankartlar “Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük. Bir başka bahar için sadece yaprak döktük”, “Bu şarkının sonu yok” oldu.
“AK Parti bir iddia değil ispattır” pankartı da ilgi çeken mesajlardan biriydi.

Haberin Devamı

Yerel seçim startı

Erdoğan’ın öne çıkan mesajları “Oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz”, “Teslim olmadık, olmayacağız”, “Boyun eğmedik, eğmeyiz”, “Milletimiz nice tuzakları imanıyla boğdu”, “Kısa çöp uzun çöpten hakkını bir gün mutlaka alacak”, “Ya olacağız, ya öleceğiz” oldu.
“Dik dur eğilme, bu millet seninle” sloganları da atıldı dün Erdoğan’a sık sık kongrede. Erdoğan da bu sloganlara karşı birlik ve beraberlik mesajları verdi ve “Yolumuza emin adımlarla yürüyoruz, yürüyeceğiz. Yeter ki siz dimdik ayakta durun” dedi.
Erdoğan 50 kişilik MKYK listesine 29 yeni isim alarak yenileşmenin sözde kalmadığını gösterdi.
Yeni Cumhurbaşkanlığı sistemi, yeni kabine ve arkasından kongreyle gelen yeni yönetim ile de Erdoğan dün yerel seçimlerin startını da vermiş oldu.
“Yapacağımız çok şey var” diyen Erdoğan, özellikle yerel seçimlere hazırlıkların başlamasını istedi. Erdoğan konuşmasında yerel seçim hedefini de yüksek tuttu. Bütün büyük şehirler ve 81 il vurgusu yapan Erdoğan, “Zira istiyoruz ki bütün büyük şehirlerimiz, 81 vilayetimiz modern bir belediyecilik anlayışını görsün” vurgusu yaptı.

Altı çizilecek anlar

Dün izlediğim AK Parti kongresinde altı çizilecek anlar ise şöyle:

Haberin Devamı

- Yapılan sinevizyon gösterisinde Muharrem İnce’nin seçim gecesi sözlerine gönderme yapılarak, “Adam yine kazanmıştı” vurgusu.
- Erdoğan’ın Hazreti Muhammed’in Uhud’da yaptığı duadan ilhamla dua etmesi.
- Divan Başkanı olan eski TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in ABD Başkanı Trump’a yönelik “Twitter kabadayıları” mesajı.
- Türkiye’de eğitim gören 25 ülkeden 50 yabancı öğrenci adına Çadlı öğrencinin “Türk halkı, böyle bir Cumhurbaşkanınız olduğu için övünün, gurur duyun” sözleri.
- Kongreye katılan CHP’lilerin yanı sıra SP’lilerin de yuhalanması. MHP’liler ise beklendiği şekilde alkışlandı.
- Erdoğan’ın cezaevine girerken slogan olan “bu şarkı burada bitmez” mesajının kongrede “bu şarkının sonu yok” olarak tekrar vurgulanması.
- Kongre salonunun dışının içerden daha kalabalık olması. İçeri giremeyenlerin sayısının daha fazla olması.