Abdullah Karakuş

Abdullah Karakuş

akarakus@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Kızılay 33 ülkede vekaletle kurban keserek 2 milyon 250 bin ihtiyaç sahibi kişiye kurban eti ulaştırdı.
En çok kesilen ülke ise 14 bin hisse ile Pakistan oldu. Kızılay yaklaşık 100 bin Pakistanlıya kurban eti dağıttı.
Pakistan’ı 10 bin 50 hisse ile Afrika’nın en yoksul bölgelerinden biri olan Nijer takip etti. Çad’da da 5 bin 250 hisse kurban keserek ihtiyaç sahiplerine dağıtan Kızılay, son günlerde heyelan nedeniyle büyük kayıplar veren Burkino Faso’da da 3 bin 500 hisse kurban keserek 30 bin kişiye kurban eti dağıtımı yaptı.
Kızılay Suriye’nin Azez bölgesinde 2 bin hisse, Irak’ta da bin 50 hisse kurban kesti.
Somali ve Somaliland toplam 11 bin 900 kurban kesen Kızılay Filistin’de de Gazze ve Kudüs’te ayrı ayrı kurban kesimi yaptı. Her iki bölgede toplam 420 kurban kesilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.
15 Temmuz sonrası Kızılay’a kurban kesimi için vekalet verenlerin sayısının iki katına çıktığı da belirtiyor.
Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık’ın davetlisi olarak dün Makedonya’daki kurban kesim faaliyetini izledim. Vekalet verenlerin isimleri tek tek okunarak kurbanları kesildi.
Tüm hayırseverlerin kurbanlarının İslami kurallara uygun olarak kesildiğini ve ülkelerde etlerin ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını belirten Kınık, “Dünyadaki mazlumların dertleriyle dertlenen tüm hayırseverlere teşekkür ediyoruz. Kızılay’ımıza duyulan güvene layık olacağız” dedi.

Sağlık Bakanı sigarayı 17 yıl önce bırakmış

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan sigarayı 17 yıl önce bırakmış. Bakan Demircan özellikle gençlerin sigaraya başlamamasını istiyor.
Bakan Demircan Milliyet’e “Tüm vatandaşlarımıza tavsiye ediyorum. Sigara fevkalade kötü ve zararlı. Ülkemizin geleceği, gençlerimizin sağlığını korumak için de bundan korumaya ihtiyaç var. Sigara ile ilgili mücadele ne sadece yasakları denetleyen kurum üzerinden yürüyebilir, ne de onu uygulayacak yerler üzerinden. Bunu sadece denetmenlerden beklersek başaramayız. Toplum meseleyi sahiplenirse, uyardığınızda ters anlaşılmaz. Bilinci yüksetmek lazım. Yasakları etkin kılmak lazım. Gereğini yapmak için hepimiz elimizden geleni yapmalıyız” dedi.

Türk Bayrağı resmi istediler

En çok vekalet kurbanı Pakistan’da kesildi


TİKA’nın 19 ülkede başlattığı ‘Türkiye’nin gönül elçileri’ projesinin tecrübe paylaşımı programından öğrenciler ilginç anılarla dönüyor.
Ortadoğu, Afrika ve Balkan ülkelerine giden 200’den fazla öğrenci onlarca projeye iştirak etti.
Öğrenciler gittikleri yerlerde sokağın tadilatından binaların boyanmasına, okul tadilatından cami ve kilise tadilatına kadar bir çok projede yer aldı.
Kız öğrencilerin de katıldığı programın Balkanlar ayağında ise Makedonya’nın Kocacık Köyünde bulunan Atatürk’ün babası Ali Rıza Efendi Anı Evi Müzesinin tadilat çalışması da yapıldı.
Ürdün başta olmak üzere bir çok ülkede, tadilatlar ve boyamalar sırasında yerel halk tarafından duvarlara en çok çizilmesi istenenlerden biri de Türk Bayrağı oldu. Bu da öğrencileri duygulandırdı.