Abdullah Karakuş

Abdullah Karakuş

akarakus@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile F-35 savaş uçağının Türkiye’ye teslimatıyla ilgili ABD’de yaşanan tartışmaları ve Türkiye’nin ortaklık durumunu konuştum. Özlü, Türkiye’nin F-35’e ödediği paranın yarısı kadar iş payı aldığını söyledi.

Türkiye’nin daha başından itibaren F-35 programının içerisinde olduğunu belirten Özlü, “Dokuz ortaktan biriyiz. Yani ilk katılan ülkelerden biriyiz. 100 artı 16 uçak alınacaktı. Biz orada ödediğimiz paranın en az yarısı kadar da iş payı aldık, yani güzel bir şey oldu. Bizim şirketlerimiz de F-35’e parça yapıyorlar; ön, orta, gövde yapıyor. Tabii en büyük iş payı TAI’nin. Ön, orta, gövde ve 400 uçaklık bir siparişti o ilk aldığımız, şu anda artmış olabilir. Kaç parçadan ziyade kaç paralık iş olduğu önemli. Yarısı kadar yani ne ödeyeceğiz? 100 milyon dolar. En az yarısı kadar iş payı alıyoruz geriye” dedi.

Haberin Devamı

Dört tane F-35’in siparişinin daha önce kendisi ABD’de iken verildiğini belirten Özlü, “Onlar bitmişti. Amerika’da bizim pilotlar eğitim alıyorlardı. Onların eğitimi tamamlandığında Türkiye’ye gelecekti F-35’ler” dedi.

Almanya’da milletvekilliği yapan Erkan şimdi Türkiye’de aday

F-35’te ödediğimiz paranın yarısını iş payı aldık

Almanya’da Sosyal Demokrat Parti’den (SPD) Aşağı Saksonya Eyalet Meclisi Milletvekilliği yapan Mustafa Erkan şimdi de AK Parti’den Antalya milletvekili adayı oldu.

Şu anda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun özel danışmanlığını yapan Erkan, Milliyet’e “Hiçbir zaman aslımı unutmadım, Türkiye sevdamdan ödün vermeden dik bir şekilde yürüdüm. Türkiyemizin daha da büyümesi için yapılan çalışmalarda yer alacak, Avrupa’da aldığım eğitim ve tecrübelerim doğrultusunda ülkeme ve milletimize daima hizmet edecek olmaktan dolayı şeref ve onur duyuyorum” dedi.

Erkan, milletvekilliği olduğu dönemde Almanya siyasetinin “En genç Türk Asıllı Milletvekili” unvanını da kazandı.

Merkel’e FETÖ ve PKK uyarısı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya Başbakanı Angela Merkel’e FETÖ ve PKK uyarısı yaptı.
Solingen faciasını anma toplantısı için bu hafta başında gittiği Almanya gezisinde konuştuğum Çavuşoğlu, “Başbakan Merkel ile görüşmemizde, terör örgütleri PKK ve FETÖ ile mücadeleye ilişkin Almanya’dan beklentilerimizi dile getirdim. Dışişleri Bakanı ile yaptığım görüşmede ise ikili ilişkileri konuştuk. Normalleşme sürecini hızlandırma konusunda teyitleştik. Spesifik bazı konuları, terörle mücadeleyi konuştuk. İadeler, PKK, FETÖ ile ilgili verdiğimiz listeyi konuştuk” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kalın’dan Avrupa’ya çifte standart eleştirisi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye’nin AB sürecine yönelik Milliyet’e konuştu. “Türkiye’nin AB sürecine yönelik Avrupa ülkelerinin tutumunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Türkiye ne zamana kadar süreci götürecek?” sorusu üzerine Kalın, “AB üyeliğini stratejik bir hedef olarak görmeye devam ediyoruz. Ancak bazı Avrupa ülkelerinin hem Türkiye’ye karşı her türlü çifte standardı uygulayıp hem de Türkiye’yi Batı blokundan uzaklaşmakla itham etmeleri bu süreçlerin ciddiyetine yakışan bir durum değil. Biz birileri istiyor veya istemiyor diye bir şeyler yapacak veya yapmayacak değiliz. Kendi değerlendirmelerimizi yapar, kendi yolumuzu çizer, ona göre gereken adımları atarız” diye konuştu.