Abdullah Karakuş

Abdullah Karakuş

akarakus@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Yurt dışındaki FETÖ okullarını kapatmak veya devralmak için Maarif Vakfı’nı kuran Türkiye, devretme ve kapatmalara yönelik bazı ülkelerde çıkarılan engellere karşı B planını devreye sokarak kendi okullarını da açmaya başladı. Bu çerçevede Maarif Vakfı 7 ülkede FETÖ okullarına alternatif 27 yeni okul açtı.
Ekim 2017 itibari ile 60 ülke ile resmi temas sağlayan Maarif Vakfı, 30 ülkeye direktör atadı.
Şu ana kadar 9 ülkede FETÖ ile bağlantılı olan 60 okul devir alındı.
23 ülkede ise gerek FETÖ ile bağlantılı okulların devir alınması ya da yeni okulların açılması için protokoller imzalandı.
Ayrıca yürütülen müzakereler sonucunda yaklaşık 200 FETÖ ile bağlantılı okulun faaliyeti sınırlandırıldı ya da yerel devletlerin kontrolüne geçti.
Maarif Vakfı’nın okullarında şu anda eğitim gören öğrenci sayısı ise 9 bin 397.
Bu ayın sonuna kadar Gambiya, Çad ve Senegal’de eğitim öğretim faaliyetlerine başlanılması da bekleniyor.
Arnavutluk’ta üniversite açılırken, Moğolistan, Avustralya ve Tanzanya’da eğitim müesseseleri olan yerel STK’lar ile protokoller yapılarak eğitim öğretim destek ve yürütme sürecine başlanıldı.

15 bin yaban hayvanı tedavi edildi

FETÖ okullarına alternatif 7 ülkede 27 yeni okul


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Milliyet’e, yaralı olarak bulunan yaklaşık 15 bin yaban hayvanının tedavi edilerek tabiata tekrar salındığını söyledi.
Yaban hayvanları için ülkenin dört bir yanında rehabilitasyon merkezi kurmaya devam ettiklerini belirten Eroğlu, “Yaban hayatının gelecek nesillere aktarılması için yoğun bir çalışma içindeyiz. Vatandaşların da yaralı halde buldukları hayvanları tedavi merkezlerine getirerek ya da yetkililere haber vererek yaban hayatını korumak için yapılan çalışmalara katkıda bulunmalarını bekliyoruz. Bakanlık ve vatandaş işbirliği içinde gösterilecek küçük bir gayret bir çok yaban hayvanının hayatının kurtarılmasında önemli bir vesile olabilir” dedi.
Tedavi edilen yaban hayvanları arasında şahin, leylek, karabatak, kaya kartalı, pelikan, puhu kuşu gibi kuş türleri başı çekti.
Ayrıca ayı, yılan, kertenkele, deniz kaplumbağası, sincap, yaban keçisi, karaca, tilki gibi yaban hayvanları da tedavi edilen türler arasında yer aldı.
Orman Bakanlığı her ilde bir kurtarma ve rehabilitasyon merkezi kurmayı da hedefliyor.

Polonya’ya atlı Türk askeri anıtı yapılacak

FETÖ okullarına alternatif 7 ülkede 27 yeni okul


Türkiye, Polonya’ya su içen Türk atları anıtı yapacak. TİKA’nın yapacağı anıt ile ilgili karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Polonya gezisinde alındı.
Bunun ilginç öyküsünü ise TİKA Başkanı Serdar Çam şöyle anlattı:
“Polonya halkı geçmişte Türk askerleri Vistül nehrinden su içtiğinde ülkelerinin bağımsız olacağına inanmışlardı. Ve gerçekten de Polonya, Türk askerlerinin 1916-17 yıllarında Galiçya cephesinde savaşmasının ardından bağımsızlığını kazandı. Polonya’nın bağımsızlığının 100. yılında bu anıyı yaşatmak için Vistül ırmağı kenarındaki park alanına ‘Su içen Türk atları’ anıtı yapılacak.”