Abdullah Karakuş

Abdullah Karakuş

akarakus@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile ömür boyu nafaka ödeme tartışmalarını konuştum. İki tarafı da mağdur etmeyen bir çalışma yaptıklarını belirten Gül, ömür boyu nafaka yerine alt-üst sınır getirileceğini, ne kadar yıl ödeneceğini mahkemenin takdir edeceğini söyledi. Kademeli süreler üzerinde çalışıldığını Milliyet’e açıklayan Gül, “Örneğin beş yıl evli kaldıysa artık ömür boyu nafaka ödemeyecek. Buna bir sınırlama olması lazım. Beş yıl evli kaldıysa 5-10 yıl ödemesi tartışılıyor. Alt ve üst sınır olacak. Buna göre takdiri mahkeme karar verecek. Avrupa uygulamalarına da bakarak adil bir düzenleme taslağı hazırladık” dedi.

Haberin Devamı

Adalet Bakanlığı’nın hazırlığı taslağı Aile Bakanlığı’na gönderdiklerini açıklayan Gül, kadını da asla mağdur etmeyeceklerini söyledi. Gül, “Yani gerekirse iş, istihdam bu konuda sağlanacak ama hiçbir yerden geliri yoksa. Bu konuda belli bir süre diğerlerini de devlet üstlenecek şekilde. Kadın asla mağdur olmayacak. Ama erkek de iki sene evli kalmış, ömür boyu ödüyor. Bunu ödememesi lazım, adil değil, bir sınırlama olması lazım. Ayrıca kadının çocuğu olmasa da tek başına işi yok ise bunun da mağduriyetini ortadan kaldıracak bir dengeyi sağlayacağız” diye konuştu.

Yozgatlı Ermeniler kime selam söyledi?

Nafakaya kademeli süreler ve alt-üst sınır geliyor

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat şehir meydanında dolaşırken ilginç bir olay yaşandı.
İstanbul ve dünyanın çeşitli ülkelerinden memleketleri olan Yozgat’a otobüslerle ziyarete gelen Ermeni vatandaşlar saat kulesinde Bozdağ ile karşılaşıyor.
Bozdağ’ın önünü kesen bir rahibinde içinde olduğu Ermeni vatandaşlar, “Yozgat’ın gururusunuz. Dualarımız sizinle. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a bizden selam götürün, onu çok seviyoruz” dedi.

Büyük bir insanı kaybettik

İş dünyası büyük bir duayenini dün kaybetti. Bir çok alanda ilkleri başaran Erdoğan Demirören dün iş dünyasından siyasete, spordan sanata, medyadan eğitime kadar bir çok kesimi vedasıyla hüzne boğdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da ülkeye yaptığı büyük hizmetlerle tanınan Erdoğan Demirören’in vefat haberini duyar duymaz hemen Demirören Ailesini arayarak acılarını paylaştı. Cumhurbaşkanı da Demirören’in vefatını ülke için büyük bir kayıp olarak nitelendirdi. Ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Allah rahmet eylesin. Nurlar içinde yatsın...

Haberin Devamı

Yurt dışında hedef 16 Nisan’ın üstü

Yurt dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), 24 Haziran seçimleri için yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızı bilgilendirmek ve seçimlere katılımını teşvik etmek amacıyla bir dizi çalışma başlattı.
24 Haziran seçimlerinde yurtdışı katılımın 16 Nisan referandumunda elde edilen yüzde 48’lik tarihi rekorun üstüne çıkması hedefleniyor.
YTB, yurt dışı seçmenin bilgilendirilmesi ve seçime katılımın teşvik edilmesi amacıyla çeşitli afiş ve broşürler dağıtmaya başladı.
Ayrıca hazırlanan kampanya filmi de Avrupa’ya yönelik yayın yapan merkez medya kuruluşlarında ve yurt dışı yerel medya kanallarında gösteriliyor.