Abdullah Karakuş

Abdullah Karakuş

akarakus@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın davetlisi olarak iki gün Samsun’daydım. Birlikte Ak Parti seçim otobüsüyle şehri dolaştık. Eşi Eda Kılıç da sürekli Bakan Kılıç’ın yanındaydı.

Kılıç ile şehir gezimiz sabah 10.30’da başlayıp akşam 19.00’a kadar sürdü. Samsun’un bir çok bölgesini dolaşan Kılıç zaman zaman otobüsü durdurup vatandaşların sorunlarını dinledi ve referandumla ilgili düşüncelerini aldı.

Cafelere girerek gençlikle sohbet eden Kılıç madde madde değişiklikleri anlattı. AVM’leri de dolaşan Kılıç, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenlerin hiçbirini kırmadı.

Haberin Devamı

Kılıç bir düğüne de katıldı ve nikah şahidi oldu. Gelinin damada bakmadan hemen “evet” demesi üzerine Bakan Kılıç, “Evet’te kararlı bunlar” diye espri yaptı. Aynı zamanda Samsun Milletvekili olan Kılıç, Samsun’da evet oylarının günden güne artığını dile getirirken, “Samsun’un havası bayağı bayağı evet. Sürekli çalışıyoruz. Vatandaşlarımız muhalefetin boş açıklamalarını gördükçe bizim ne kadar doğru iş yaptığımızın daha da farkına varıyorlar” diyor. Bakan Kılıç, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının vatandaşın gerçeği görmesine yaradığını vurguluyor.

Uzaydan mı geldi?

Cumhurbaşkanlığı sisteminin güven ve istikrar için çok önemli olduğunu belirten Bakan Kılıç, “Sayın Kılıçdaroğlu 15 yıldır ülkeyi siz yönetiyorsunuz, ne sıkıntı yaşadınız, ne sorun yaşadınız diyor. Uzaydan mı geldi? Niye? Sıkıntı çekiliyor onun için değiştiriyoruz. Size karışan mı oldu, Ak Parti hükümetleri rahattı diyor. Yahu ordu göreve pankartları oldu, Danıştay saldırısı, 367 garabeti yaşandı, kapatma davası açıldı. E muhtıra verildi. Sayın Kılıçdaroğlu bunlar yapılırken uzayda mıydı? Türkiye’de bunlar yaşanırken kendisi uzaydaydı herhalde” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun referanduma giden metni okumadığını da belirten Kılıç, “Sayın Kılıçdaroğlu önündeki metni oku da neye hayır dediğini bari bil. Yürüyen merdivene ters binmeye benzemez. Sayın Kılıçdaroğlu İstanbul’a büyükşehir belediye başkan adayı oldu oy kullanamadı. Bir de ilçeleri karıştırdı.

Haberin Devamı

Sayın Kılıçdaroğlu kaç seçime girdi? 7 seçimde ne oldu? Yahu 7 seçim kaybedip de koltuğunda oturan dünyadaki tek genel başkanı sayın Kılıçdaroğlu’dur. Dolayısıyla türünün tek örneği olması sebebiyle tek adamdır. Recep Tayyip Erdoğan ise cumhurbaşkanlığı seçimini yüzde 52 ile kazandı. Genel seçimleri, yerel seçimleri kazandı. Sayın Kılıçdaroğlu sen kaç seçim kazandın sıfır. Ben CHP’li kardeşlerimize üzülüyorum” dedi.

Gezide fark ettiğim önemli bir ayrıntı da vatandaşın Avrupa’ya tepkisi oldu. Hatta gençlerden biri Kılıç’a “Kararsızdım ama Avrupa’nın yaptıklarından sonra evet vereceğim” dedi. Almanya doğumlu Bakan Kılıç da Avrupa’nın ırkçılık sarmalına girdiğini dile getiriyor. Kılıç, “Avrupa’nın bize ders verme dönemi bitti. Önce çıkıp bir aynaya bakmaları lazım. Dürüst ve doğru davranış değil Avrupa’nın yaptığı. Avrupa’nın özeleştiri yapması lazım. Yoksa ayrımcılığın, ayrılıkçılığın sarmalına düşmüş olacaklar. Kendi içinde huzursuzluk var, yabancı düşmanlığı var. Orada farklı ülkelerden gelenler var. Siz onlara ayrımcılık yapamazsınız. Onlar göç ettikleri o ülkelerin ilerlemesine katkı sağlamış insanlar. Avrupa halkında da rahatsızlık var. Oradaki dostlarımız da bunu kabul edemeyiz diyorlar” vurgusu yaptı.

Haberin Devamı

Samsun havası

Dedem yasaklıydı

Kılıçdaroğlu’nu, 15 Temmuz darbe girişimine yönelik “kontrollü darbe” sözlerine de tepki gösteren Kılıç, darbenin ne olduğunu ailece yakından yaşamış biri olduğunu belirterek, “Dedem (eski CHP Samsun Milletvekili İlyas Kılıç) 1980 sonrası yasaklanan isimler arasındaydı. Kılıçdaroğlu’nun dile getirmiş olduğu sözleri büyük bir talihsizlik, felaket. Kılıçdaroğlu’nu tüm vatandaşlardan özür dilemeye davet ediyorum” dedi.