Abdullah Karakuş

Abdullah Karakuş

akarakus@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Yaylalarda bin 700 kaçak yapı yıkılacak


Hükümet yaylalardaki kötü görüntüyü ve kaçak yapılaşmayı önlemek için çalışmaları artırdı.
Ayder Yaylası başta olmak üzere yaylalarda ilk etapta yaklaşık bin 700 kaçak yapı yıkılacak. Bu sayının daha da yükselebileceği belirtiliyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yakından takip ettiği için başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olmak üzere ilgili bakanlıklar konuyla ilgili özel çalışıyor ve sık sık ortak toplantı yapıyor.
Cumhur-başkanı Erdoğan bugün memleketi Rize’de olacak.
Yaylalardaki kötü görüntüye kızan Erdoğan’ın yapılan çalışmalarla ilgili son bilgileri de Karadeniz ziyaretinde alması bekleniyor.
Erdoğan her Karadeniz gezisinde hemşerilerine bu konuyla ilgili sitem edip yapılaşmaya yönelik çağrı yapıyordu.

Türk dizilerine yurt dışında yoğun ilgi

Yaylalarda bin 700 kaçak yapı yıkılacak


Türk dizilerine yurtdışında ilgi günden güne artıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan son iki yurtdışı gezisi olan Kuveyt ve Katar da bu ülkelerden ikisi. Bu ülkelerde Türk dizilerini izlemek için Türkçe öğrenmeye yönelik de talep artıyor.
Kuveyt’te Diriliş Ertuğrul, Abdülhamid dizileri öne çıkarken Katar’da Diriliş Ertuğrul en çok izlenen diziler. Ayrıca Türk filmlerine de talep yoğun Arap ülkelerinde.
Diriliş Ertuğrul’un yapımcısı Mehmet Bozdağ ve bazı oyuncular Erdoğan’ın son Katar gezisinde Katar Emiri Al Sani ile bir araya gelmiş ve sohbet etmişti.

Yemekleri yarım porsiyon isteyen bakan

Yaylalarda bin 700 kaçak yapı yıkılacak
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın ilginç bir özelliği ortaya çıktı.
Bütün yemekleri önce yarım porsiyon olarak yiyen Fakıbaba doymazsa tekrar istiyor. Bu özelliğinin sebebi de israfı sevmemesi olarak dile getiriliyor.
Bakanlıkta da israfa yönelik özel önlemler alan Fakıbaba, “Doymazsam yarım porsiyon daha isterim” diyerek özelliğini anlatıyor. İsot ve acıyı da çok seven Şanlıurfalı Fakıbaba’nın yemek masasında mutlaka isot oluyor. Fakıbaba yıllarca Şanlıurfa’nın belediye başkanlığını da yapmıştı.

Suriyeli bebek ve hamilelere 6 milyon aşı yapılacak

Yaylalarda bin 700 kaçak yapı yıkılacak
Önlenebilir hastalıkları azaltmak ve koruyuculuğu artırmak için Suriyeli çocuklara ve hamile kadınlara 6 milyon 255 bin doz aşı yapılması planlanıyor.
Suriyeli hastalarla doğrudan temas halinde olan 2 bin 520 sağlık personeli ise göçmen sağlığı konusunda eğitilecek. 2 milyon Suriyeliye de sağlık okur yazarlığı ve koruyucu sağlık hizmeti eğitimi verilecek. Ayrıca Suriyeli bebeklerde ve çocuklarda görülen besin eksikliğine bağlı hastalıkları azaltmak için, her yıl 90 bin bebek ve çocuğa D vitamini ve demir takviyesi yapılacak.