Asena Sarıbatur

Asena Sarıbatur

asenasaribatur@hotmail.com

Tüm Yazıları

Moda, her yönüyle eğlenceli görünen bir dünya. Fakat aslında her aşaması oldukça zor ve de özellikle hukuki olarak dikkat edilmesi gereken pek çok detay barındıran bir dinamik.

İşte tam da bu noktada, sektörün her aşamasında moda endüstrisinin yapısal sorunlarına çözümler getirmek için birçok farklı hukuk disiplinini içinde barından moda hukuku doğuyor.

Moda hukuku deyince akla ilk gelen konu şüphesiz ki taklitçilik. Bu konu ayrıca dünya devi markaların da başlıca sorunu.

Gucci; Alessandro Michele ile hayatımıza giren, at nalı, arı, yılan ve kaplan kafası gibi motifleri markanın tutarlılığını korumak için sürekli olarak kullanacağını, bu anlamda taklitlerinden korunmak için tüm bu motifleri marka tescili kapsamında korumak için gerekli başvuruları yaptığını açıkladı.

Haberin Devamı

MODANIN HUKUKU

Ben de bu konunun detaylarını ve daha nicelerini, geçtiğimiz hafta sonu Moda Hukuku Enstitüsü tarafından düzenlenen; Bulgari Londra PR Sorumlusu Hurigül Sarıtunalı Yavuz ile Moda İletişim Stratejileri ve Sosyal Medya Semineri vesilesiyle öğrendim.

Moda Hukuku Enstitüsü, uzman avukat ve akademisyenlerin önderliğinde sektörün hukuk zeminini sağlamlaştırmak için moda hukuku alanında eğitimler ve sertifika programları düzenlemek üzere varlığını sürdüren bir kurum. Konuyla ilgili global haberler, özel röportajlar ve birçok faydalı etkinliği takip etmek için
www.modahukukuenstitüsü.org adresini listenize ekleyin.

EN FAYDALI DOLAP: DOLAP APP

MODANIN HUKUKU

Vintage giyime olan düşkünlüğümü ve ikinci el kıyafetler satın aldığımı sürekli dile getiriyorum. Sadece almak değil, kendi giymediğim kıyafetlerimi satma isteğimi de. Bu fikir uzun zamandır aklımı kurcalıyor. Yeni yılla birlikte sonunda hayata geçiriyorum. Hem de çok içime sinen bir uygulamayla!

Dolap App; yeni etiketli veya az kullanılmış kıyafet, ayakkabı, çanta ve aksesuar gibi binlerce ürünü tek çatı altında sunuyor. Her ürün satışının yüzde 12’si tarafımızdan Acil İhtiyaç Projesi Vakfı’na bağışlanıyor ve ihtiyaç sahibi çocuklara da kıyafet bağışı gerçekleştiriliyor.

Orijinallik kontrolü de yapan kullanıcı dostu uygulamada siz de dolabınızı açın, giymediğiniz kıyafetlerden kurtulup yenilerine yer açın. Tek yapmanız gereken;
uygulamayı akıllı telefonunuza indirmek.

Haberin Devamı

Benim dolabım yeni yılla birlikte açılıyor, beklemede kalın!

Haftanın Belgeseli:

Geçtiğimiz hafta kaybettiğimiz moda dünyasının en önemli ve ilham verici isimlerinden Franza Sozzani anısına, ‘Franca: Chaos and Creation’ (2016)