Asu Maro

Asu Maro

amaro@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ne kadar rahatlatıcı bir şey, bir ülkede şimşek çaksa sorumluluğu ‘ötekilerde’ aramak ve tabii ki bulmak. “Bizim şahane dirlik düzenliğimiz, dört dörtlük güvenliğimiz var, her ne oluyorsa bu Suriyelilerden oluyor” diyorsun, bitiyor.

Top senden çıktı.

Hırsızlık mesela birkaç sene önce hiç yoktu bizde, evlerimizin kapısı açık yatar, arabalarımızı anahtarları üstünde park ederdik. Türk Türkün malını çalar mı hiç? O bilezikleri için kayınvalidesini, altınları için komşu teyzeyi öldürenler falan hep Suriyelilerin öncü kuvvetleriydi.

Haberin Devamı

Gasp desen öyle, yankesici asla bulunmazdı bizde. Hiç Suriyeliler gelmeden önce cüzdanını kaptıran, vermemek için direnince yerlerde sürüklenen oldu mu aranızda? Olmaz. Arabanızın camı kırıldı, çantanız çalındı mı? Mümkün değil, şeytanın aklına gelmez, Suriyelilerin geliyor.

Hele hele taciz... İşte o Türk erkeklerinin kırmızı çizgisi. Ne demek kadını, kız çocuğunu taciz etmek? Biz bunu hiç duymamıştık, yeni yeni Suriyelilerden öğreniyoruz.

Neyse ki cevval ve kahraman Türk erkekleri buna izin vermiyorlar. Bakın, iki gün önce Samsun’da iki tane Suriyelinin cep telefonlarıyla kumsalda serinleyen Türk kadınlarının fotoğrafını çektiği ‘iddiası’ yetti, öldüresiye dövülmelerine.

Ankara Yenimahalle desen öyle. Sosyal medyadan örgütlenip örgütlenip koştular Suriyelilerin evlerini basmaya. Neden? Gene bir kızın taciz edildiği iddiasından. Değil kendisine, iddiasına tahammülümüz yok tacizin. Örf ve adetlerimizde yok. Suriyelilerin var ama. Böyle bir şey bu; hırsızlık, uğursuzluk, ahlaksızlık varsa bütün millette olur, yoksa hiçbir ferdinde olmaz.

Onun için çok yerinde, o ‘Suriyeliler evine dönsün’ kampanyaları. Bunaltıcı sıcaklar bile bitecek evlerine dönseler. Bizim yazlarımız böyle miydi Allahınızı severseniz? Püfür püfür
eserdi, nem yoktu bir kere, Suriye’den geldi.

Pop sanatçısı Demet Akalın Kurt da mesela destek vermiş kampanyaya. “Suriyeliler evine dönsün, kesinlikle sonuna kdr katiliorum!” yazmış Türk olduğu için güzel bir Türkçeyle; “Hırsızlık, gasp, bıçaklama haberlerinden bıkdık”.

Haberin Devamı

Çok haklı, ne denir? Ben de bıktım ne yalan söyleyeyim. Suriyelileri eve bir yollasak kurtulacağız hepsinden.

Bu sırada, tam da sahiden bu sırada İzmit’te bir adam köpeğe tecavüz ederken yakalandı. Bir diğeri, Beylikdüzü’nde “karısı hamile olduğu için şeytana uymak suretiyle” bir kadını taciz ederken görüntülendi. Açıp haberleri rastgele bakıyorum: Bu sabah Samsun’da 87 yaşında bir adam 66 yaşındaki komşusuna cinsel tacizde bulunduğu için gözaltına alınmış.

Acaba bu öz be öz Türk vatandaşlarını nereye göndereceğimize dair bir fikri var mı bu kampanyayı yürüten, bu şekilde zaten had safhaya ulaşmış yabancı düşmanlığını körükleyenlerin?

Yoksa mesele “çalınacaksa biz çalarız, taciz edilecekse de biz ederiz, ne işi var yabancı adamın bizim malımızla ve kadınlarımızla?” mı?