Asu Maro

Asu Maro

amaro@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ne samimiyetten hoşlanıyoruz, ne başka insanların mutluluğundan. Ne yazık ki Tarkan’ın baba olacağını müjdelediği videosu bir kez daha ortaya koydu bütün çıplaklığıyla.

Artık baba deyince aklımıza nasıl figürler geliyorsa, böyle bir coşkulu, tatlı, azıcık flörtöz, her zamanki Tarkan gibi işte bir “babalık haberini” kaldırmadı bünyelerimiz. Erkek adam öyle göz süzer mi, canım? Sevincini uluorta belli eder mi? Baba bir kere ağır olacak, vurdu mu ses getirecek, çocuğu olacak diye mutlu olup tatlı tatlı gülmeyecek. Oğlu olursa iki el silah atar, o ayrı.

Haberin Devamı

Ve ortalığı birbirinden sakil ve elbette birbirinden homofobik videolar sardı. Akılları sıra dalga geçiyorlar ama ne komikler ne de Tarkan kadar sevimli. İki erkek yanak yanağa verip video çekenler mi istersin, anne olacağını müjdeleyenler mi? Ne ima ettikleri belli diyeceğim ama ima bile bir incelik ister, burada doğrudan kaba bir parmakla işaret etme hali mevcut. Bravo, nasıl anladınız hemen meselenin iç yüzünü, hiç kaçmıyor, gerçekten hayranlık uyandıran bir zeka.

Hakikaten insanın canı sıkılıyor. Komedyen olma iddiasındasın, kendine eleştirecek daha sahici mevzular bul. Bu memlekette konu sıkıntısı çekeceğini sanmıyorum. Ama tabii son derece nazik bir insan olan Tarkan’la uğraşmak kadar kolay olmayabilir.

Ya da müzisyensin, neden aynı meslekten bir insanın mutluluğuyla alay etmeye mesai harcıyorsun, başka işin mi yok? Ünlüsü ünsüzü, duyan gelmiş. Nasıl oluyor da hiçbir konuda uzlaşamazken homofobi ortak paydasında bu kadar coşkuyla birleşebiliyorsunuz?

‘Evli kadın’a HIV’li kan...

Hafta sonu korkunç bir haber vardı gazetelerde. Kendisi korkunç, sunuluş biçimi katmerli. 2011 yılında erken doğumda bebeğini kaybeden bir kadına hastanenin kan merkezinden kan verilmiş. Sekiz ay sonra kadını mikrobiyoloji bölümünden aramışlar ve yapılan testler sonucu kanında HIV tespit edilmiş. Bu testlerin yapılma nedeni ise aynı bağışçının kanının verildiği hastanın böbrek nakli sırasında ölmesi. Virüs böyle fark ediliyor.

Korku filmi senaryosu gibi. Hayatları alt üst olan kadın ve kocası Kızılay’a tazminat davası açıyorlar ve mahkeme çiftin talep ettiği miktara değilse de 550 bin lira tazminata karar veriyor. Haberimiz bu.

Haberin Devamı

Sizce başlığın “Evli kadına yanlışlıkla HIV’li kan veren Kızılay...” olması ne anlama geliyor? Yazıda çiftin cinsel ilişki yaşama, çocuk yapma, nesillerini sürdürme hakkına vurgu yapılmakta. Anlaşıldığı kadarıyla bekar olsa neyse ama ‘evli’ bir kadının bu haklarını elinden almak daha büyük suç.

Daha fenası, haberde son derece tatsız bir detay var: Erkek kan bağışçısı biseksüel ilişki yaşadığını gizlemiş!

Bravo, kabahat kuluçka döneminde dahi HIV’i tespit etmeye olanak veren testi yapmayanlarda değil, kan bağışlayarak başka insanlara hayat vermeye çalışan kişide. Çünkü çağ değişti, bizim önyargılarımız yerli yerinde. AIDS hâlâ eşcinsellere özgü bir hastalık, biz de bu bilgi ışığında yazıyoruz haberlerimizi. İşte bakın, sonunda hastalık bulaştırmış. Hem de evli bir kadına!