Aziz Kedi

Aziz Kedi

azizkedi@gmail.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Manken Özge Ulusoy ve Ferruh Taşdemir’in bir gün süren evlilikleri gündeme samba gibi düştü. Evet samba. Kıpır kıpır, sıcacık, ilgi çekici manasında. Hande Ataizi vakasından sonra bu da olunca, çevremdeki genç kızlardan yükselen yepyeni sesler duymaya başladım: “Günübirlik sansasyonel evlilik isterim” Fakat bir günlük de olsa nikah masasına plansız programsız oturulmaz. İşte her dakikası dolu dolu, büsbütün, ayrıksı bir yaşanacaklık (Yaşanmışlıklı gelecek zaman)
08:00 Kalkış
08:15 Önüne mısır gevreği ve kahve alıp şimşiş gözlerle laptop açıp Facebook’taki arkadaşlık isteklerini tembelce süzerken bir anda “Lan evleniyorum ben bugün!” diye paniğe kapılarak elbise dolabına saldırış.
08:40 Günün ilk sinir krizi. “Ya kızın nikahına ne giyinicem” şeklinde telaşlanırken, kızın bizzat siz olduğunuzu anımsama. Nikahın da kendi nikahınız olduğunu idrak ederek ağlama krizine girme. Zara’dan aldığınız o sırtı açık, yanı yırmaçlı, hinterlandı plili elbiseye sarılarak kesik kesik “Ölmek istiyorum!” diye haykırma.

GÜNÜBiRLiK EVLiLiĞE  HAZIRLIKSIZ YAKALANMAYIN


09:55 Sizin isminiz Yeliz bu arada. Damada da atıyorum, Aytuğ diyelim.
10:33 Facebook’ta “Son altı saaaattttttt ta taaam” adını vereceğiniz albüm için üst açıdan oto portre fotoğraf çekimi.
10:59 Twitter’a “Günaydın tviter halkı ben bugün evleniyorummmm :)))” girişi.
11:24 İki büyük alışveriş merkezinde alışveriş. Henüz bekar olan arkadaşlarınıza, sırf gece evleniyorsunuz diye üzerinize bilgelik gelmiş gibi tavsiyeler dağıtabileceğiniz birkaç küçük telefon molası.
12:00 Kına öğleni. Kayınvalideyle küçük bir gerginlik. En yakın kız arkadaşa “Biraz büyü lütfen” diye çemkirme. Aytuğ’la günün ilk telefonu. “Lütfen kapatır mısın, kınadayım şu an?!” diye ona da agresyon yapma. Elleri kolları kınalı bebek gibi gelinlikçiye koşma.
14:15 Gelinlik provası. Kaçıklık diploması. Büyüyen gerginlik. İkinci ağlama krizi. Sade ama flamboyan, modern ama biraz da klasik bir gelinlik seçiş. Kayınpederle ufak tefek itişmeler. En yakın arkadaşın kız arkadaşına “Lütfen gider misin? Ayrıca biraz büyü lütfen” diye çıkışma.
15:35 Ermun & Toykan Saç Dizayn Merkezi. Toykan’la “Neden kuaför değil de saç dizayn merkezi?” diye ufak bir tartışma. Gelin tıraşı olma. Saça sarılar, balyajlar atılırken Facebook için fotoğraf çekimi. Anne, baba, kayınpeder ve ağabeyin kirvesini konferans modunda telefona alıp hepsiyle bağırış çağırış.
16:10 Yemek molası. Şekersiz yeşil çay, susam yağlı salata. Keten tohumlu kurabiye. İki buçuk iskender.
16:49 Aytuğ’a telefon açıp “O kız kim?” diye sormak. “Hangi kız?” yanıtını alınca ağlama krizine girmek. “Keşke Yahudi olup ağlama duvarının karşısında otursaydım” demeyi düşünüp son anda vazgeçmek. 12 çift ayakkabı alıp bazılarını yolda yoksullara dağıtmak. Eski enişteyle ağız dalaşı.
17.38 Makyaj. Gözlerin üstüne, alnın yarısını da kapsayacak şekilde altın suyuna batırılmış dışkı rengi far sürmek. Elmacık kemiklerine Semiha Berksoy kırmızısı. Saç bukleleri arasına sıkışan yakın arkadaşı oradan çıkarma. Dudaklara uçuk pembe ruj, parlatıcı, yassıltıcı ve büzzültücü sürme. Küçük bir ağlama krizi. “Evime kriz masası almak istiyorum” diyerek mobilyacıya doğru koşarken düşme. Sinir krizi.
19:22 Aytuğ’u arayıp “Çocuğumuz erkek olursa ismi Buğul” olacak deyip telefonu yüzüne çarpma. Kayınvalide’den sağlam sol direkt yiyip grogi vazitetinde geçici şuur kaybı. Gülme krizine girip “Ben sucuklu waffle yemek istiyorum” diye tutturma.
20:00 Nikah alanı. Davetliler. Şahitler. Nikah memuru. Kabin memuru. Kabin memurunun dışarı atılması. EVET! Her dört davetliden üçünün ‘Durun siz kardeşsiniz’ esprisini yapması. Aytuğ’un heyecandan tunçlaşması. Kayınpederin burnuna limon suyunda bekletilmiş havuç sokulması. “Hakkımı helal etmiyorum” diye bağıran kayınvalidenin ağlama krizi.
22:00 Balayı. Bal gecesi ya da. Otel. Komiyle itişmeler. “Çok komisin, güleyim bari hah hah” gibi berbat bir espri girişimi. Bunu yapan Aytuğ. ‘Evimize yürüyen merdiven yaptıralım’ diye patlayan kavga. Otel odasında Playstation turnuvası. Mağlubiyet. Ağlama krizi. Gülme kreşendosu. Ayrılık çanları. Kara bulutlar. Kabzası oymalı bir tabancayı göğüslerin arasına doğrultma....