Aziz Kedi

Aziz Kedi

azizkedi@gmail.com

Tüm Yazıları

Başbakan yuhalamak
Her şeyden önce şu var: Yuhlamak mı, yuhalamak mı? Yuhalayın yeşil ışığı! Bence yuhlamak. Öyle devam edelim. Tarih, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası kapanış seremonisinde başbakanın yuhlandığını kaydetti. Sonra öğrendik ki bu kişiler tek tek tespit edilip hak ettikleri cezaya çarptırılacaktır. Yetmez ama evet! Süper ama ürkek! Kendi adıma bu işin tek bir spor salonuyla sınırlanmasına dayanamam. Şu anda jurnalin zırt dediği yerdeyiz! Herkes şahsen ve münferiden şikayette bulunmalı, bu sürece katılmalıdır! Sayın Başbakan’ım sayacağım kişiler, isminiz geçtiğinde yüzünü buruştururcasına kaşlarını çatan ya da “Boşver ya” diyerek sizinle ilgilenmediğine şahit olduğum kimselerdir. Herkes eşini dostunu benim gibi şikayet etse ülkemiz dünyanın akıl almaz mükemmelikteki yerlerinin bir numarası olur. İsimleri sayıyorum: Kübra Cüceloğlu, Aytuğ Ulupek, Yeliz Gürboy, Aysevil Balıbey ve Kıvanç Tatlıtuğ (isim benzerliği).

Haberin Devamı

Son bir haftada düşündüklerim

Sevilme HakkıHukuk nedir? İnsanın doğuştan getirdiğine inanılan haklarını güvence altına alan kurallar silsilesi değil mi? Yaşama, barınma, çoğalma, korunma vs. Peki sevilme hakkı niçin anayasayla düzenlenmiyor? Buna ihtiyacı olmayan tek bir tanıdığınız var mı? Ya siz? Kendinizi bomb.k hissettiğiniz günlerde D.S.İ.S.M.K.K.M’ye (Devlet Sosyal İşler Sevgiye Muhtaç Kimseleri Koruma Müdürlüğü) başvurup sevilebilmek, motive edilebilmek istemez miydiniz? Sevgisizliğin şikayete bağlı bir suç olduğunu düşleyin. Bu haktan yoksun kalınca mahkemeye gidebildiğinizi hayal edin. Eğer İskandinavlar bunu 10 yıla kadar yapmazlarsa ben de bir şey bilmiyorum demektir.

Lady Gaga
Sanatçı, bildiğiniz gibi MTV Video Müzik Ödülleri törenine çiğ etten yapılma bir kostümle katıldı. Peki niçin Hande Yener’i kuşbaşlı pideden bir tuvaletle, Nihat Doğan’ı erik pestilinden bir sarıkla ya da Kenan Doğulu’yu mücverden yapılma bir frakla sahnelerde görmeyelim? Altına imzamı atacağım nefis bir fikir (Ben sekiz yaşıma kadar altıma imzamı atmışım)!

Annenizin Kızlık Soyadı
Şimdi ‘Ahmet Jinekoloğlu, Ayşen Mikroçipgil’ filan kötü mizah, bunda tartışma yok. Fakat 3 bin senelik Ketenci, Çömlekçi, Nalbantoğlu gibi soyadları ne zaman evrilecek sahiden? 250 sene sonra Murathan İçdizayn, Elvan Takıtasarım gibi isimler olacak mı?

Haberin Devamı

Uzunsu Saç
Türk dizi erkeklerinin bıyık furyası bitti. Ne var ki yeni bir model patlamak üzere. Hangi kanalı çevirsem dizi başrollerinde uzunsu saçlı bir erkek var. Öyle tarif edilmez bir boy ki bu; gece kulübüne baskın yapan sivil narkotik polisi boyu desem olmuyor; Hayat Ağacı dizisindeki Kyle Masters ile Cüneyt Arkın’ın füzyon tankında kaynatılmasıyla elde edilmiş gibi desem yine olmuyor. Bundan niye bahsettim bilmiyorum, sadece sesli yazıyorum...

12 Dev Adam, Uh Ah
Filenin Sultanları ve 12 Dev Adam var, okey. Fakat bu ülkenin masa tenisi, hentbol, su topu milli takımları da yok mu? Onlara günah değil mi? Sekiz yakışıklı krokodil, minderin Kaptan Amerikaları (bu olmayabilir düşününce), eskrimin Gargantuaları filan gibi isimler olmamalı mı? Maddi manevi destek. Özellikle maddi. Su topunun federasyonu bile yoktu bildiğim kadarıyla yahu.