Barış Kuyucu

Barış Kuyucu

barisk@cnnturk.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

OYUNUN AMACI:
* Kutuları sıralı veya sırasız okumak, eğlenmek ve bilmiyorsak öğrenmek.
* isterseniz ‘Hafıza Testi’ni yanıtlamak. Hafıza Testi’nin yanıtları yazımızdaki satırlarda gizli.
* Yanıtlarınızı bariskuyucu@aol.com’a atabilirsiniz.

KONUŞTURAN FOTOĞRAF

BENİMLE OYNAR MISIN


OKUMUŞ ÇOCUKLAR
ASLA YALNIZ YÜRÜMEYECEKSiN

Büyük bir endüstri haline gelen futbol, tribünlerini 'müşterilerden' oluşturmaya başladı. Kendisini seyirlik bir eğlence ve tüketime dönüştürdü. Ancak 'bazı' tribünlerin sesi baskın çıktı. Çarşı, 'kötü' olan her şeye karşıydı. Adana Demirspor, “Yaşasın Halkların Kardeşliği” diyordu. Trabzonspor, Kazım Koyuncu'yla coşarken; Fenerbahçe’yle Galatasaray 1 Mayıs'ta kol kolaydı. Liverpool taraftarı şarkısını söylerken, farkında olmadan, ülkemiz futboluna da kolektif bilinç aşılıyordu. Aşı meyvesini verdi: 'Asla Yalnız Yürümeyeceksin' raflarda yerini aldı. Bucaspor'dan Kızılyıldız'a Eskişehirspor'dan, Galatasaray'a, 13 takımının 13 'farklı' taraftarı tutkusunu, sevdasını, mücadelesini anlattı. Bize de keyifle okumak düştü.

SANAL GERÇEK
ZAYTUNG.com'DAN SEÇMELER
:
* Türkiye Futbol Federasyonu, "Bizi daha çok sevmesi" şartıyla Hiddink'in Chelsea'yi de çalıştırmasına izin verdi...
(semkopat bildirdi)
* Efes Pilsen'in Amerikalı yeni pivotu Johnson'ı havaalanında omuzlara alan taraftarlar, birer hafta iş göremez raporu aldı...
(peperuhi bildirdi)
* Yıldız oyuncularını İstanbul takımlarına kaptıran Trabzonspor, şehre giriş çıkışları yasaklayarak kadrosunu korumayı hedefliyor...
(pardogs bildirdi)
* Özellikle son dakikaları büyük bir çekişmeye sahne olan mesajlaşmada, gülen taraf yine son mesaja cevap yazmayarak üstünlüğü ele geçiren kız cephesi oldu... (mgloman bildirdi)


OYNUYORUM ÖYLEYSE VARIM
KARTING GO-KART

Son viraja giriyoruz. Kaskımın camı hafif buğulanmış. Kontrolümü kaybetmeden ufak bir spin atıyorum. Moral bozmaya gerek yok, finişe az kaldı. Sonra da şampanya! Artık ben de şampiyon bir pilotum. Ama o da ne?! Aracım yavaşlamaya başladı. Tekerlekler? Motor? Yağ? Dünyanın gözü üzerimde. Şampiyonluk bu kadar ucuza gidemez. Haaayır!
“Beyefendi süreniz doldu! Araçtan inebilirsiniz!” İlk go-kart macerasında yaşananlar bunlardı. Küçük ama hızlı araçlarla yaşananlar Formula 1 heyecanıyla neredeyse birebirdi. Zamanla ustalık kazanıldı, yalnızca yarışma değil, trafiğin stresiyle kaybedilen 'araba sevdası' yeniden anımsandı; dostlar edinildi. En önemlisi bu hafta okuyucuyu gaza getirmeye çalışıldı :)

GAZA GELMEK iÇiN
* Karting Nedir?: http://www.uzmantv.com/karting-nedir
* Tüm pistler, topluluklar: http://www.gokart-tr.com/
* Bir de şarkı: Grits- My Life Be Like :)

UNUTULMAZ

BENİMLE OYNAR MISIN


MICHEL PLATINI
21 Haziran 1955’te Fransa'da Michel Platini doğdu. Yıldız oldu, efsane oldu, son olarak da UEFA Başkanı oldu. İyi ki doğdu!

HAFIZA TESTİ
Tüm bilgiler yukarıdaki köşemizde mevcuttur. Yanıtlarınızı bariskuyucu@aol.com'a bekliyoruz.
* ‘Asla Yalnız Yürümeyeceksin' kitabının içeriği nedir?
* 'Oynuyorum Öyleyse Varım'da tanıtılan oyun hangisidir?
* Bugün hangi ünlü Fransız futbol efsanesinin doğum günüdür?