Barış Kuyucu

Barış Kuyucu

barisk@cnnturk.com.tr

Tüm Yazıları

Konuşan fotoğraf

OYUNUN AMACI:

* Kutuları sıralı veya sırasız okumak, eğlenmek ve bilmiyorsak öğrenmek.
* isterseniz ‘Hafıza Testi’ni yanıtlamak. Hafıza Testi’nin yanıtları yazımızdaki satırlarda gizli.
* Yanıtlarınızı atabilirsiniz.
* Sonrası? Sürpriz.

OKUMUŞ ÇOCUKLAR
‘FUTBOL! BİR AŞK’
Bundan yaklaşık 1750 yıl önce Roma İmparatoru, Aziz Valentinus'un kafasını gövdesinden ayırırken, yüzlerce yıl boyunca ayrı kalpleri birleştireceğinden habersizdi. Papa Gelasius'un '14 Şubat'ı Aziz Valentin Günü ilan ettiğinde ise sene 496 olmuştu. Amerikalı Esther Howland'ın sevgilisine gönderdiği kart, çılgın bir alışveriş anlayışını da beraberinde getirdi. 14 Şubat artık -Tüketici- Sevgililer Günü olmuştu. Bütün bunların köşemizde neden yer aldığını soranlara ise yanıtımız basit: Milyonlarca platonik futbol taraftarının ilahı, spor dünyasını sesiyle anlatan, kalemiyle yorumlayan üstat Halit Kıvanç'ın 'gerçek' bir aşk hikayesini anlatmak! 'Futbol! Bir aşk...' hem bir anı kitabı, hem de bir aşkın itirafı. Spor tarihimizin hep en kritik anlarında yer almış, milyonlarca futbol seyircisinin gönlüne hitap etmiş usta bir yorumcunun, futbola dair yaşadıklarını, gördüklerini ve hissettiklerini anlatan harikulade bir çalışma. 'Futbol! Bir aşk...', futbolu her yönüyle anlamak ve geçmişe daha net bakabilmek için bu oyunu 'gerçekten' seven ve sevgisine karşılık beklemeyenler için geliyor. Teşekkürler Halit Abi!

Haberin Devamı

SANAL GERÇEK

ZAYTUNG.com'DAN SEÇMELER:
* Chelsea Menajeri Ancelotti, sırf Türkiye'deki bir üniversite öğrencisinin İddaa kuponunu tek maçtan yatırmak için bazen bilerek kaybettiklerini itiraf etti. (Erman Erdoğan Brüksel'den bildirdi)
* Güney Kore ile oynanan dostluk maçında kırmızı kart gören Emre Belözoğlu, Kuzey Kore'de milli kahraman ilan edildi... (deveye diken bildirdi)
* Bursaspor, şampiyon olup şampiyonlar ligine katılmamanın hesaplarını yapıyor...
(alpertung bildirdi)
* Futbola Roma’da başlayıp 20 yılı aşkın süredir başka hiçbir kulübe gitmeyerek takımın sembolü haline gelen Francesco Totti’nin pasaportunun olmadığı anlaşıldı... (alpertung bildirdi)

Haberin Devamı

OYNUYORUM ÖYLEYSE VARIM
TEST DRIVE UNLIMITED 2
Uzaklardan, şanzıman sesi eşliğinde yanık bir “Şoförsem günahım ne?!” haykırışı duymuyor musunuz? 'Test Drive Unlimited 2' oyunu bu çığlığı çoktan duydu ve araba yarışlarını yalnızca otomobillerle değil, onları kullananların hayatlarıyla da ele aldı. Kıyafetler, sosyal yaşam, sevgililer, estetik ameliyatlar, görevler, çılgın partiler gibi atraksiyonları kahraman şoförlerimize sundu. Yalnızca karakterleri değil, araç çeşitlerini ve detayları da geliştirdi. Böylece de karşımıza, sinema tadında, oyun içinde oyun, macera içinde macera çıktı.
Not: Tavsiyemiz, oyunu Athena-Arsız Gönül şarkısı eşliğinde kurmanız :)

DAHA BAŞKA NELER VAR?

* Kişisel karakter yaratıp, otomobillerin dünyasında yeni bir gelecek
* Ibiza Adası'ndaki macerayı Hawaii'de sürdürme şansı
* Arabadan inip diğer karakterlerle tanışma
* Gumpert, Koenigsegg, Aston Martin, Audi gibi 'elit' araba markaları
* Değişken hava koşulları, hasar sistemleri ve online seçenekler

Haberin Devamı

UNUTULMAZ
17 Şubat 1963 günü dünyaya gelen Michael Jordan adındaki bebek dünya basketbolunu değiştirdi. Muhteşemdi ve hep öyle kaldı.

HAFIZA TESTi
* 'Futbol, Bir Aşk' kitabının yazarı kimdir?
* Test Drive Unlimited oyunun yeni versiyonunun ismi nedir?
* 17 Şubat 1963'te hangi basketbol efsanesi doğdu?