Barış Kuyucu

Barış Kuyucu

barisk@cnnturk.com.tr

Tüm Yazıları

KONUŞTURAN FOTOĞRAF


OYUNUN AMACI:
* Kutuları sıralı veya sırasız okumak, eğlenmek ve bilmiyorsak öğrenmek.
* isterseniz ‘Hafıza Testi’ni yanıtlamak. Hafıza Testi’nin yanıtları yazımızdaki satırlarda gizli.
* Yanıtlarınızı bariskuyucu@aol.com’a atabilirsiniz.
* Sonrası? Sürpriz.

OKUMUŞ ÇOCUKLAR
YAŞAMA ÇEVRiLEN PEDAL
Armstrong, devrim yaratan bir müzisyenin de soyadıdır, Ay'a ilk ayak basan astronotunda. Böylesine farklı ve başarılı iki insanın aynı soyadı taşımasından daha da ilginç olan, sadece yarışmak değil, yaşamak için de pedal çevirenlerin hayatına yön veren bir ismi tamamlamasıdır: Lance Armstrong.
Bisiklet selesi üzerinde rakiplerinin tamamını geride bırakan, hayatı dönen bir çember kadar hızlı geçen efsane bisiklet yarışçısı Lance Armstrong’un sımsıkı tuttuğu gidon, kanser olduğunu öğrendiğinde parmaklarının arasından kayıp gider... Gider mi? Tabii ki hayır!
Usta isim, sarı mayoyu yalnızca yarışlarda değil, hayatta kalmak için mücadele ederken de giyer. Yalnızca kendisini değil, umudunu yitirmiş, hayata küsmüş ve ölüme adım adım yaklaştığını düşünen kanser hastalarının da önderi olur. Tüm bunları da duygu sömürüsü yapmadan, kimseyi üzmeden ve övünmeden kitaplaştırır, adını da 'Yaşama Çevrilen Pedal' koyar. Sporseverler için değil sadece, hayatseverler için de nefis bir kitap.

SANAL GERÇEK
ZAYTUNG.com'DAN SEÇMELER:
* Yapılan kontrollerde, sağ ayak arka adalesinde yırtık bulunamayan Gökhan Zan'ın 6-8 hafta daha hastanelerden uzak kalacağı açıklandı... (notificationman bildirdi)
* Hücum oyuncularının hepsi İspanyolca ve Portekizce konuşan, defans ve kalecileri de Türkçe hariç dil bilmeyen Beşiktaş yönetimi, orta sahaya iki yeminli tercüman alarak transfer dönemini kapatmak istiyor...(Bahtsız Muhabir bildirdi)
* Fenerbahçe sabah idmanını kap-kaç ve depar çalışması ile tamamlarken, hedef 'Türkiye Kupasını çalmak' olarak belirlendi.(metkuka bildirdi)
* Misimovic'i iade etmek isteyen Galatasaray yönetimine Wolfsburg'dan olumsuz yanıt: "Kullanım hatası" (LastAcar bildirdi)


OYNUYORUM ÖYLEYSE VARIM
Harry Potter
BSS (Büyücü Seçme Sınavı)
Soru: 'Kim Olduğunu Bilirsin Sen' kimdir?
a) Vallahi bilmiyorum!
b) Kim biliyor?!
c) Bir yerden tanıdık geldi.
d) Harry Potter'ın ve iyi kalpli büyücülerin düşmanı Lord Voldemort!
Eğer siz de 'd' yanıtını verenlerdenseniz, asalarınızı hazırlayın! Diğer şıkları seçtiyseniz de, Harry Potter kitaplarına şöyle bir göz atın. Zira, küçük büyücü Harry Potter artık hiç de küçük değil; ezeli düşmanı Lord Voldemort ile büyük düelloya hazırlanıyor! Biz de ona serüvenlerinde eşlik ediyor, sihirli bir dünyanın macera dolu keyfini sürüyoruz. Harry Potter kitaplarındaki karakterle tanışırken, filmlerinde atraksiyonlara yön veriyoruz. En önemlisi; 'büyülü serinin', şimdilik, son halkası olan ‘Harry Potter ve Ölüm Yadigarları 1’ oyununu gerçekçi grafikler ve etkileyici müziklerle, soluksuz oynuyoruz. O halde; 'Accio Oyun cd'si! ('Harry Potter'ın Dünyasında' Oyun cd'sini ayağa kalkmadan elimize getiren büyü:)

BÜYÜLÜ OYUNA GiRiŞ REHBERi
* Harry Potter ve Ölüm Yadigarları, kitap serisinin son halkası.
* Aynı ismi taşıyan filmin ilk bölümü geçtiğimiz haftalarda vizyondaydı.
* İşin içinde sihir ve büyü var diye, 'çocuk oyunu' sanmayın :)
* Oyunun 'Nintendo Wii' versiyonunda elinizdeki kol, asa hissi veriyor!
* 'XBOX 360 Kinect' ile elinizde asa-kol- olmadan da büyü yapabiliyorsunuz.

UNUTULMAZ
KONUŞTURAN FOTOĞRAF



3 Ocak 1969'da dünyanın gelmiş geçmiş en özel pilotu Michael Schumacher dünyaya geldi. İstatistikleri altüst etmesiyle değil özel bir yıldız olmasıyla çok sevildi. İyi ki doğdun Formula 1'in sembolü.

HAFIZA TESTi
KONUŞTURAN FOTOĞRAF

Haberin Devamı

* F-1'de 7 dünya şampiyonluğu bulunan M. Schumacher ne doğdu?
* Harry Potter'ın son oyununun adı nedir?
* ’Yaşama Çevrilen Pedal’ hangi ünlü sporcunun hayat hikayesini konu alıyor?