Barış Kuyucu

Barış Kuyucu

barisk@cnnturk.com.tr

Tüm Yazıları

KONUŞTURAN FOTOĞRAF


OYUNUN AMACI:
* Kutuları sıralı veya sırasız okumak, eğlenmek ve bilmiyorsak öğrenmek.
* isterseniz ‘Hafıza Testi’ni yanıtlamak. Hafıza Testi’nin yanıtları yazımızdaki satırlarda gizli.
* Yanıtlarınızı bariskuyucu@aol.com’a atabilirsiniz.
* Sonrası? Sürpriz.

OKUMUŞ ÇOCUKLAR
SİVRİ ZEKA
Çengel bulmaca, kare bulmaca, iki resim arasındaki 7 fark, anagram, sudoku derken... Evet, derken? Artık zaman değişti, internet hayatımıza girdi; hayatımız oldu. Yazmaktan sıkıldık, görmeye önem verdik. Eski oyunlarımızı da bıraktık, pratikliğe yöneldik. Oyunları bir bir geçtik. Şimdi ise bizleri gerçekten zorlayacak, zorlarken de geliştirecek bir kitap karşımızda: Sivri Zeka. Adı gibi 'kalemtıraş' etksine sahip kitabın içindeki 100 görsel soru her yaştan okuyucuya sesleniyor. Matematik ve ezber bilgiler dayatmadan eğlenceli sorular yönelten Sivri Zeka bir ilke de imza atıyor ve ‘Türkiye'nin, görsel zeka için tasarlanan ilk ve tek kitabı' olarak raflarda üst sıralara taşınıyor. Sorular zorlaştıkça heyecan artıyor. Kitabın fiyatı da bizleri oldukça mutlu ediyor ve dostlarımıza hediye olarak almak da yine bize düşüyor.
NOT: 'Sivri Zeka', oyunlu bir kitap ve oldukça yeni. Önemi gittikçe artan 'görsel zeka' için alıştır-malar sunan bu kitabı bir an önce edinmenizi tavsiye ederiz. Elinizden düşüremeyeceksiniz :)

SANAL GERÇEK
ZAYTUNG.com'DAN SEÇMELER:
* Hücum oyuncularının hepsi İspanyolca ve Portekizce konuşan, defans ile kalecileri de Türkçe hariç dil bilmeyen Beşiktaş yönetimi, orta sahaya iki tane yeminli tercüman alarak transfer dönemini kapatmak istiyor... (Bahtsız Muhabir bildirdi)
* Misimovic'i iade etmek isteyen Galatasaray yönetimine Wolfsburg'dan olumsuz yanıt: "Kullanım hatası" (LastAcar bildirdi)
* Ronaldinho: "Hanımım istemediği için Türkiye'ye gelmediğim söylentileri doğru değil. Kaldı ki hanım ne ya!?" (lombak bildirdi)
* Manchester United'ta Sir Alex Ferguson'dan boşalmayan teknik direktörlük görevine yine kimse getirilmedi... (Richey bildirdi)
* Maçta varını yoğunu ortaya koyan futbolcuya haciz şoku... (birhekim bildirdi)

OYNUYORUM ÖYLEYSE VARIM

Haberin Devamı

KONUŞTURAN FOTOĞRAF


CLUEDO
İddialıyız! Hiçbir şey gizli kalmayacak! Herkes eteğindekileri dökecek, 'küçük sırlar' büyük itiraflara dönüşecek. Katilin kim olduğu ise 'kanıt'larla öğrenilecek. Gizemin 'arka sokaklar'ındaki her şey bir bir çözümlenecek. Merak etmeyin, kendimizi dizilere henüz kaptırmadık. Yalnızca 'Cluedo' oynuyoruz! 'Kağıt üzerinde' işlenen bir cinayeti çözmeye çalışıyoruz. Durmaksızın zar atıyor; ancak işimizi şansa bırakmıyoruz. Sorularımız basit, derdimiz komplike: Kim, nerede ve neyle? Yanıtlar değiştikçe, oynuyoruz gündüz-gece. Yine de, her ne kadar eğlensek de, çözerdi daha kolay bu cinayetleri komiser 'Behzat Ç' :)

BAŞKA... BAŞKA...
* 9 yaş üstü 3-6 oyuncuyla oynanabilen Cluedo, standart bir kutu oyunu
* Cluedo-İpucu oyunu 40 yılı aşkın süredir oynanıyor
* Yıllardır en çok satanların zirvesinde yer alan oyun filmlere konu oluyor
* 1985 yapımı 'Clue' filminin, bu oyun mantığında, üç farklı sonu var
* Cluedo oyununun ise tek sonu var: Katilin ortaya çıkması :)

UNUTULMAZ
KONUŞTURAN FOTOĞRAF


2 Şubat 1936'da Metin Oktay nam-ı diğer Taçsız Kral İzmir'de doğdu.
Ve hiç ölmedi...

HAFIZA TESTi
KONUŞTURAN FOTOĞRAF


* Türk futbolunda ‘Taçsız Kral’ lakabı kime layık görülmüştür?
* Cludeo oyunu kaç yılı aşkın süredir oynanıyor?
* ‘Sivri Zeka’ kitabının en önemli yeniliği nedir?


Tüm bilgiler yukarıdaki köşemizde mevcuttur. Yanıtlarınızı bariskuyucu@aol.com'a bekliyoruz.