Barış Kuyucu

Barış Kuyucu

barisk@cnnturk.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

KONUŞTURAN FOTOĞRAF


OYUNUN AMACI:
* Kutuları sıralı veya sırasız okumak, eğlenmek ve bilmiyorsak öğrenmek.
* isterseniz ‘Hafıza Testi’ni yanıtlamak. Hafıza Testi’nin yanıtları yazımızdaki satırlarda gizli.
* Yanıtlarınızı bariskuyucu@aol.com’a atabilirsiniz.


OKUMUŞ ÇOCUKLAR
MAĞLUBU ANLATMAK
Bir futbol mücadelesinin üç sonucu vardır; galibiyet, beraberlik ve mağlubiyet. Kimileri için yenilgi, sonun başlangıcıdır. 10 yıl önce kaybettiğimiz futbol düşünürü İslam Çupi ise bambaşka şeyler söylüyor. Kalemini mağluplar için kaldırırken, sözcükleri futbolun ruhunu anlamak isteyenler için diziyor. Altı pas içinden önümüze bıraktığı efsane anıları, muhteşem İstanbul manzaralarıyla taçlandırıyor. Kenar mahallelerin toprak sahalarını, sıcak su akmayan duşlarını, gole giderken yenilen tekmeleri nasıl bir keyifle anlatıyorsa, derbilerin şaşaalı mücadele-
lerini, göz önünde olanların yaşadıklarını da ustalıkla sıralıyor. Aslında futbol anlatır gibi yaparak, hayatın kitabını yazıyor. Bize de, İslam Çupi'nin 1957-1981 tarihleri arasında yazdıklarından derlenen bu eseri okumak düşüyor.

SANAL GERÇEK
ZAYTUNG.com'DAN SEÇMELER:
* Galatasaray'da yenilginin faturası Alex'e kesildi. Yönetim Alex'in gönderilmesinden yana... (shamanalevi bildirdi)
* "İstifa edecek misiniz?" sorularını yanıtlayan Adnan Polat, kesin konuştu: "O değil de Japonya ne olmuş öyle ya?"... (dante87 bildirdi)
* Tayfur Havutçu'nun Beşiktaş teknik direktörlüğüne getirilmesinin ardından "Havut ne?" tartışmaları yeniden alevlendi... (kivancerkan bildirdi)
* Yönetime takımdaki başarısızlığın nedenlerini yazılı olarak iletmeye çalışan Gheorghe Hagi, ilk kitabını İletişim Yayınları'ndan çıkarmaya hazırlanıyor... (lombak bildirdi)

OYNUYORUM ÖYLEYSE VARIM
LEGO STAR WARS III: CLONE WARS
Cüneyt Arkın, “Bilinmeyen bir güç bizi kendine çekiyor” der, ‘Dünyayı Kurtaran Adam’ filminde. Bizi de bir güç kendine doğru çekiyor. Uzaktan duyduğumuz efsane müzik gittikçe şiddetleniyor ve Darth Vader'in yüzü belirmeye başlıyor. Yeşil ışın kılıcımız elimizde, bu koloni bizim şu galaksi sizin koşuşturmak için hazırlanıyoruz. Ne kadar pelerinli dostumuz varsa hepsini şimdiden arıyoruz. Çünkü; 25 Mart'ta Yıldız Savaşları, Lego karakterleriyle sanal dünyada yeniden karşımıza çıkıyor. Dünyanın kaderini belirleyecek unsurun doğal afetlerden, bombalar yağdıran uçaklara geçtiği şu günlerde, savaşın döktüğü kana; getirdiği ölüme inat Star Wars III oyunu lego karakterlerin eğlenceli mücadelesinden öteye geçmiyor. Beklediğimiz de savaş oyunu değil, Lego ile birleşen film karakterlerinin macerası oluyor. Müziği anımsayamayanlar için: Darth Vader Theme/ Imperial March- John Williams

Bizi Neler Bekliyor?
* 20'den fazla hikaye görev ve 40 bonus bölüm
* Gemilerle dolaşılabilecek 16 farklı yıldız sistemi
* Darth Vader, Chewbacca ve Luke Skywalker gibi efsane karakterler
* Çok daha fazla aksiyon ve eğlence

UNUTULMAZ
KONUŞTURAN FOTOĞRAF


Şampiyonluk demek, Formula 1 demek, stil demek Ayrton Senna demekti.
Üç kez Dünya Şampiyon-luğu yaşamış Brezilyalı efsanenin dün doğum günüydü. 17 yıl önce yarışırken aramızdan ayrıldı ama sınır tanımaz sevgisi dünyada kaldı.

HAFIZA TESTi

Tüm bilgiler yukarıdaki köşemizde mevcuttur. Yanıtlarınızı bariskuyucu@aol.com'a bekliyoruz.


* Efsane F1 pilotu Ayrton Senna'nın doğum tarihi nedir?
* Mağlubu Anlatmak kibabının efsane yazarı kimdir?
* Lego Star Wars 3: Clone Wars oyununda kaç yıldız sistemi var?