Barış Kuyucu

Barış Kuyucu

barisk@cnnturk.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

KONUŞTURAN FOTOĞRAF


OYUNUN AMACI:

* Kutuları sıralı veya sırasız okumak, eğlenmek ve bilmiyorsak öğrenmek.
* isterseniz ‘Hafıza Testi’ni yanıtlamak. Hafıza Testi’nin yanıtları yazımızdaki satırlarda gizli.
* Yanıtlarınızı bariskuyucu@aol.com’a atabilirsiniz.


OKUMUŞ ÇOCUKLAR

VEFA

'Neden hâlâ seversin? Onda vefa yok, gönül!' Zeki Müren hafif melankolik bir havayla, yalnızca kara sevdalılara değil, futbol tutkunlarına da sesleniyor. Evet, 'Vefa' yok! Aslında var; ama yok. Endüstriyel futbolun, emekçiler haritasından sildiği, semtini dağıttığı, geçmişini unutturmaya çalıştığı, efsanelerin efsanesi takımdan bahsediyoruz: Vefa. 100 yılı geride bırakan, bir zamanlar İstanbul'un 4 büyüklerinden biri olan Vefa Kulübü, şu an Süper 1. Amatör Lig'de mücadele ediyor. Bizler de, soyunma odası kırık dökük, tribünleri bir avuç 'Vefa'kâr taraftarı hariç bomboş; ama umudu olan, mücadelesini sürdüren ve direncini yitirmeyen bir takımın siyah-beyaz düşlerine ortak oluyoruz. Fotoğrafçı Burcu Göknar'ın gözünden 77 kareyle Vefa'nın ne demek olduğunu anlıyoruz. Sayfaları çevirdikçe de Simon Kuper'in kitap için yazdığı önsözün başlığını yeniden anımsıyoruz: 'UEFA yerine Vefa'nın peşinde'.

SANAL GERÇEK

ZAYTUNG.com'DAN SEÇMELER:

* BJK-G.Antep maçında Beleştepe'den edilen küfürler nedeni ile, Taksim-Beşiktaş yolu 3 gün trafiğe kapatıldı... (siyahfocus bildirdi)
* Survivor'ın son bölümlerine doğru Pascal Nouma'nın yerine Semih Şentürk'e şans verilmesi bekleniyor... (yemre bildirdi)
* Bülent Ünder ile de galibiyet sevinci yaşayamayan Galatasaray'da gözler önümüzdeki hafta tekrarı yayınlanacak olan 2000 UEFA Kupası finaline çevrildi... (atia bildirdi)
* Riske girmek istemeyen futbolcu, takımın başlatmış olduğu atağı sigortalattı... (TrSinaN bildirdi)

OYNUYORUM ÖYLEYSE VARIM

MICHAEL JACKSON: THE EXPERIENCE

Ne zamandır sormak istiyoruz: 'Sevgili okur, sizinle daha önce hiç moonwalk yapmış mıydık?' Yapmadıysak da şu an başladık bile! Geri geri gidiyor, yerimize geçiyor kasketimizi ufak bir hareketle düzelttikten sonra beyaz eldivenli elimizi havaya kaldırıyoruz: Artık biz de Michael Jackson'ız! En azından olmaya çalışıyoruz... Gerçek bir star’ın yerine geçmek, onun şarkılarını söylemek ve en zorlayıcı figürlerini yapabilmek için ter dökmek artık mümkün. Toplamda 3 milyon satışı geçen Michael Jackson: The Experience oyunu, bizlere bu harikulade deneyimi sunuyor. Sunmakla da kalmıyor, Jackson'ın efsane kliplerinde ister dansçı, istersek de Jackson'ın ta kendisi olmamızı sağlıyor. Yalnız dikkat: Efsane olabilmek o kadar da kolay değil!

MIchael Jackson ne derdi?

* Oyunu bütün konsollarda oynayabilirsiniz
* 8 arkadaş bir araya gelip koreografi oluşturabilirsiniz
* 27 şarkımla dans edeceksiniz: Bad, Beat It! ve Smooth Criminal favorilerim.
* Bırakın bu yazıyı ve hep bir ağızdan söyleyelim: 'So bad it! Just bad it! Bad it!'

UNUTULMAZ


KONUŞTURAN FOTOĞRAF


GARRY KASPAROV

Dünya Şampiyonu satranç ustası Garry Kasparov 13 Nisan 1963'te Bakü'de dünyaya geldi.
Doğum günün kutlu olsun büyük deha.

HAFIZA TESTi


Tüm bilgiler yukarıdaki köşemizde mevcuttur. Yanıtlarınızı bariskuyucu@aol.com'a bekliyoruz.

* Büyük satranç ustası Kasparov nerede doğdu?
* Vefa Kulübü’nü mercek altına alan albümü kim fotoğrafladı?
* 'Oynuyorum Öyleyse Varım'da tanıtılan oyunun adı nedir?