Barış Kuyucu

Barış Kuyucu

barisk@cnnturk.com.tr

Tüm Yazıları

KONUŞTURAN FOTOĞRAF


OYUNUN AMACI:

* Kutuları sıralı veya sırasız okumak, eğlenmek ve bilmiyorsak öğrenmek.
* isterseniz ‘Hafıza Testi’ni yanıtlamak. Hafıza Testi’nin yanıtları yazımızdaki satırlarda gizli.
* Yanıtlarınızı bariskuyucu@aol.com’a atabilirsiniz.


OKUMUŞ ÇOCUKLAR

PULLARLA DÜNYA KUPASI TARiHi

Sevgili okurlar, pul koleksiyonumuzu görmek ister misiniz? Durun, hemen yanlış anlamayın. Bunlar çok özel pullar! Tamam, durumu daha da karıştırmadan açıklıyoruz: Sizi ‘Pullarla Dünya Kupası Tarihi’ kitabıyla tanıştırmak istiyoruz. Hayri Cem'in büyük bir titizlikle topladığı pullardan oluşan bu kitabın en önemli özelliği, Dünya Kupası ve futbolun tarihçesini pullarla anlatan ilk eser olması. Bu enteresan kitabın bir diğer şaşırtıcı yanı da tüm pulların orijinal boyutlarında ve altlarındaki bilgileriyle sunulması. Hem Türkçe hem de İngilizce olan sayfaları çevirdikçe, efsanevi maçların kadrolarıyla skorlarını okuyor ve de “Vay be!” diyerek koleksiyonculuğun önemini bir kez daha kavrıyoruz. Pul koleksiyonunu yalnızca kaynaşma vesilesi olarak kullanmak değil, aynı zamanda edebi bir eser olarak kitaplığımıza yerleştirmek için iyi okumalar.

SANAL GERÇEK

ZAYTUNG.com'DAN SEÇMELER:


* Matematiksel olarak kümede kalmayı garantileyen Galatasaraylı oyuncular için yönetim kesenin ağzını açtı... (batt86 bildirdi)
* Sezon içinde çalıştırdığı hem Konyaspor hem Kasımpaşa küme düşen Yılmaz Vural, gelecek sezonki hedefini açıkladı: "3 takımı da ben düşüreceğim!..."
(çok uzaktan geçen bir gemi bildirdi)
* Derbi lazercisinden ilginç savunma: "Kız arkadaşıma futbolcuları tanıtıyordum..."
(tozgurs bildirdi)
* FIFA Manager'da Sökespor'u Süper Lig'e çıkarmayı başaran 19 yaşındaki genç, Sökelileri sokağa döktü. (Hakkı Gürkan Ganız Brüksel'den bildirdi)

OYNUYORUM ÖYLEYSE VARIM

SIMCITY 4


Flaş! Flaş!.. 'Çılgın Proje'nin ayrıntılarını herkesten önce biz duyuyoruz: Kanal İstanbul, kapınızın önünden geçecek! Geçmekle de kalmayacak, çevresinde Eyfel Kulesi’yle piramitler yükselecek. Çok mu çılgın oldu? Evet; ama yetmez! Çünkü; efsane oyun ‘SimCity 4’ bizlere daha pek çok seçenek sunuyor; ister kıtayı ikiye bölüyor, istersek de turizm cennetinin mimarı olabiliyoruz. Belediyecilik anlayışını kökten değiştirirken, şehrimizin üzerine 'Ufo' filosu salabiliyoruz. Eğlencesine şehirler kurarken, stratejik hatalar yapmadan her yere yol, su, elektrik götürmeye çalışıyoruz. Kısacası, eğleniyor, öğreniyor, pratik yapıyoruz. Yine de, oyundan sonra gaza gelip, "Ben de belediye başkanı olacağım!" diyerek yerel seçimlere katılmıyoruz:)

Bizim 'Çılgın Proje'miz!

* Amaç: Şehir kurup yönetmek
* Araç: SimCity 4
* Hedef: Sorunsuz bir gelecek
* Süre: Yaklaşık 10 yıldır oynanıyor
* Maliyet: 10 TL

UNUTULMAZ

KONUŞTURAN FOTOĞRAF


1 MAYIS DAYANIŞMASI

Pazar günü İstanbul Taksim Meydanı'nda, Beşiktaş Çarşı, Galatasaray Tek Yumruk, FenerbahChe ve Adana Demirspor başta olmak birçok taraftar grubu 1 Mayıs'ı birlikte kutladı.
Ortak Slogan: 'Yaşasın Renklerin Kardeşliği!' Tebrikler, teşekkürler.

HAFIZA TESTi


Tüm bilgiler yukarıdaki köşemizde mevcuttur. Yanıtlarınızı bariskuyucu@aol.com'a bekliyoruz.


* ’Pullarla Dünya Kupası Tarihi’ kitabı hangi yayınevinden çıkmıştı?
* ’SimCity 4’ oyunu kaç TL'den satılıyor?
* Pazar birçok taraftar grubunu birleştiren organizasyon neydi?