Barış Kuyucu

Barış Kuyucu

barisk@cnnturk.com.tr

Tüm Yazıları

OYUNUN AMACI:

* Kutuları sıralı veya sırasız okumak, eğlenmek ve bilmiyorsak öğrenmek.
* isterseniz ‘Hafıza Testi’ni yanıtlamak. Hafıza Testi’nin yanıtları yazımızdaki satırlarda gizli.
* Yanıtlarınızı bariskuyucu@aol.com’a atabilirsiniz.

Yazı Tura ve Olasılık Hesapları
'Korkusuz Korkak' (1979) filminde Bombacı Mülayim'i canlandıran Kemal Sunal, iki mafya babası tarafından öldürülmek istenmektedir. Mülayim'i kimin öldüreceği tartışması büyür, Mülayim olaya el koyar: “Yazı tura atıyorum arkadaşlar. Yazı gelirse Kerim, tura gelirse Ayı Abbas öldürsün beni. Dik gelirse de çekip giderim" der ve elindeki parayı havaya fırlatır. Para düştüğünde herkes şaşkın, Mülayim ise mutludur: Dik gelmiştir. Hemen burun kıvırmayın, böyle bir şeyin yaşanma olasılığı var. Ne kadar mı? Orasını da Eğlenceli Bilgi serisinden çıkan 'Yazı Tura ve Olasılık Hesapları' kitabı açıklasın. Açıklamakla da kalmasın, yazı-tura hesaplarından, temel matematik problemlerine; sıkıntılı hesap mücadelelerinden, garip olasılıklara, eğlenceli bir yolculuğa çıkartsın. Ancak, ilk önce, okuyucumuz bu kitabı hemen alsın. :)
'Korkusuz Korkak' (1979) filminde Bombacı Mülayim'i canlandıran Kemal Sunal, iki mafya babası tarafından öldürülmek istenmektedir. Mülayim'i kimin öldüreceği tartışması büyür, Mülayim olaya el koyar: “Yazı tura atıyorum arkadaşlar. Yazı gelirse Kerim, tura gelirse Ayı Abbas öldürsün beni. Dik gelirse de çekip giderim" der ve elindeki parayı havaya fırlatır. Para düştüğünde herkes şaşkın, Mülayim ise mutludur: Dik gelmiştir. Hemen burun kıvırmayın, böyle bir şeyin yaşanma olasılığı var. Ne kadar mı? Orasını da Eğlenceli Bilgi serisinden çıkan 'Yazı Tura ve Olasılık Hesapları' kitabı açıklasın. Açıklamakla da kalmasın, yazı-tura hesaplarından, temel matematik problemlerine; sıkıntılı hesap mücadelelerinden, garip olasılıklara, eğlenceli bir yolculuğa çıkartsın. Ancak, ilk önce, okuyucumuz bu kitabı hemen alsın. :'Korkusuz Korkak' (1979) filminde Bombacı Mülayim'i canlandıran Kemal Sunal, iki mafya babası tarafından öldürülmek istenmektedir. Mülayim'i kimin öldüreceği tartışması büyür, Mülayim olaya el koyar: “Yazı tura atıyorum arkadaşlar. Yazı gelirse Kerim, tura gelirse Ayı Abbas öldürsün beni. Dik gelirse de çekip giderim" der ve elindeki parayı havaya fırlatır. Para düştüğünde herkes şaşkın, Mülayim ise mutludur: Dik gelmiştir. Hemen burun kıvırmayın, böyle bir şeyin yaşanma olasılığı var. Ne kadar mı? Orasını da Eğlenceli Bilgi serisinden çıkan 'Yazı Tura ve Olasılık Hesapları' kitabı açıklasın. Açıklamakla da kalmasın, yazı-tura hesaplarından, temel matematik problemlerine; sıkıntılı hesap mücadelelerinden, garip olasılıklara, eğlenceli bir yolculuğa çıkartsın. Ancak, ilk önce, okuyucumuz bu kitabı hemen alsın. :)'Korkusuz Korkak' (1979) filminde Bombacı Mülayim'i canlandıran Kemal Sunal, iki mafya babası tarafından öldürülmek istenmektedir. Mülayim'i kimin öldüreceği tartışması büyür, Mülayim olaya el koyar: “Yazı tura atıyorum arkadaşlar. Yazı gelirse Kerim, tura gelirse Ayı Abbas öldürsün beni. Dik gelirse de çekip giderim" der ve elindeki parayı havaya fırlatır. Para düştüğünde herkes şaşkın, Mülayim ise mutludur: Dik gelmiştir. Hemen burun kıvırmayın, böyle bir şeyin yaşanma olasılığı var. Ne kadar mı? Orasını da Eğlenceli Bilgi serisinden çıkan 'Yazı Tura ve Olasılık Hesapları' kitabı açıklasın. Açıklamakla da kalmasın, yazı-tura hesaplarından, temel matematik problemlerine; sıkıntılı hesap mücadelelerinden, garip olasılıklara, eğlenceli bir yolculuğa çıkartsın. Ancak, ilk önce, okuyucumuz bu kitabı hemen alsın. :)
SANAL GERÇEK
ZAYTUNG.com'DAN SEÇMELER:
* Galatasaray'la yollarını ayıran Cem Sultan, Rodos kulüplerinden gelecek tekliflere sıcak bakıyor... (pishi bildirdi)
* Yıldız oyuncularını İstanbul takımlarına kaptıran Trabzonspor, şehre giriş çıkışları yasaklayarak kadrosunu korumayı hedefliyor... (pardogs bildirdi)
* Önümüzdeki sezon Avrupa'da başarı hedefleyen Beşiktaş'ta Teknik Direktor Tayfur Havutçu'nun yardımcılığına Nuri Bilge Ceylan getirildi... (sutlu bildirdi)
* Yıldız oyuncularını İstanbul takımlarına kaptıran Trabzonspor, şehre giriş çıkışları yasaklayarak kadrosunu korumayı hedefliyor... (pardogs bildirdi)

OYNUYORUM ÖYLEYSE VARIM
SANAL SEÇiM OYUNLARI
Şaşırmayın; dizgide bir hata yapmadık. Tüm Türkiye 12 Haziran için gün sayarken, biz de kayıtsız kalamadık. Bu haftaki oyunumuzu 'oy konusu' yaptık. Megafonlar kapandı, flamalar indirildi. Seçime az zaman kaldı. Müzikli şarkılı anonslar yerini sükunete bıraktı. Seçmen daha rahat düşünsün, oyunu iradesiyle versin diye... Sıra geldi bize. “Ne yapalım?!” diye düşünürken, seçim yasaklarını delmeyen iki oyun bulduk. Kararsızların beğenisine sunduk: 1) Apaçi 2011 Seçim: Üç büyük parti liderinden birisini seçin. Parti başkanınızı 'malum' apaçi marşının ezgisine bırakın; çılgınca dans edin. Bobiler.org'un son harikası! 2) Seçim Oyunu: Kollarınızı sıvayın, seçim çalışmalarına başlayın. İlçe teşkilatından, genel başkanlığa adım adım yürüyün. Sanal ortamın lideri olun; yine de gerçek seçimleri unutmayın!

OKUMUŞ ÇOCUKLAR


'Oy'un Pusulası
* UçApaçi seçim: http://www.bobiler.org/k.asp?id=3723
* Seçim Oyunu: http://www.secimoyunu.com
* Gerçek Oy: 12 Haziran- Sandık

KONUŞTURAN FOTOĞRAF

OKUMUŞ ÇOCUKLAR

Haberin Devamı


UNUTULMAZ
ALLEN IVERSON
NBA'de 4 kez sayı kralı olmuş,
4 numaralı formasıyla Beşiktaş Cola Turca'da forma giymiş bir büyük yıldız Allen Iverson bugün 36 yaşına giriyor. İyi ki doğdun Iverson, iyi ki seni burada da seyredebildik.

HAFIZA TESTi
Tüm bilgiler yukarıdaki
köşemizde mevcuttur. Yanıtlarınızı bariskuyucu@aol.com'a bekliyoruz.

* Seçimle ilgili tanıtılan oyunların isimleri nelerdir?
* 'Yazı Tura ve Olasılık Hesapları' kitabının yazarı kimdir?
* Ünlü basketbolcu Allen Iverson bugün kaç yaşına basıyor?