Barış Kuyucu

Barış Kuyucu

barisk@cnnturk.com.tr

Tüm Yazıları


* Kutuları sıralı veya sırasız okumak, eğlenmek ve bilmiyorsak öğrenmek.
* isterseniz ‘Hafıza Testi’ni yanıtlamak. Hafıza Testi’nin yanıtları yazımızdaki satırlarda gizli.
* Yanıtlarınızı bariskuyucu@aol.com’a atabilirsiniz.


KONUŞTURAN FOTOĞRAF

OYUNUN AMACI:


OKUMUŞ ÇOCUKLAR CAHiLLiKLER KiTABI 3: SAĞLIK
Her işin başı sağlık. Gerçekten. 34 haftadır köşemizde sürekli oyunlar oynuyor, espriler yapıyor; birlikte eğleniyoruz. Her oyun sonrası da doğal olarak terliyoruz! Hem yazar, hem de okur olarak, göbeğimiz çıktığında "Yediklerime dikkat edeyim", hapşırmaya başlayınca "İlaç içeyim", sakatlanınca da "Dinleneyim geçer" diyoruz. Peki, gerçekten doğru mu biliyoruz?! NTV Yayınlarının "Cahillikler Serisi"nin son halkası 'Sağlık' bizi eğlenceli bir dille uyarıyor. Doğru bildiğimiz yanlışları işaret ederken, pratik sağlık bilgileriyle hayat kurtaran yöntemleri başarıyla derliyor. Kalp krizinden, fast-food yiyeceklere; yağlı yiyeceklerden antibiyotiklere geniş bir yelpazede sunulan bilgilerle, bir sporcuda olmaması gereken 'cahilliğimizi' gidermek için sağlıklı okumalar!

Haberin Devamı

SANAL GERÇEK
ZAYTUNG.com'DAN SEÇMELER:
* A Milli takımın gruptan çıkma şansı, Türk halkının matematiğe olan ilgisini artırdı... (pıçakk bildirdi)
* Sınıfta kalmama mücadelesi veren üniversite öğrencisi Ali Canikli (21), yaşam koçluğu görevine Yılmaz Vural'ı getirdiğini açıkladı... (On bildirdi)
* Gençlerbirliği'nin her konuda anlaştığı futbolcunun eşini ikna etmek için Fildişi Sahili'ne giden transfer komitesi, bu ülkeye yerleşme kararı aldı. (Uğur Kaptan Brüksel'den bildirdi)
* Son maçta hocası tarafından serbest oynatılan futbolcu, karşı takıma geçti... (devona bildirdi)


OYNUYORUM ÖYLEYSE VARIM
BUMERANG

Sofraların mezesi, okul sıralarının kazınmış harfleri, şimdi ise sanal alemin en çok paylaşılan cümlesi: "Serbest bırak gitsin; dönerse senindir." Bir neslin 'sevgili' anlayışını 'damardan' etkileyen bu söz, dünyanın öteki ucunda geçerliliğini hâlâ korumakta. Lafı dolandırmayalım, Avustralya'dan; yani Boomerang‘ta (Bumerang) bahsediyoruz. Aborjinler için bir av ve spor aracı olan bumerang, şimdilerde kanguru oyuncaklarıyla birlikte en çok satılan hediyelik eşya olarak rafları süslüyor. Hemen hemen herkesin 'fırlatınca geri dönen nesne' diye bildiği ancak kullanma fırsatı bulamadığı bu oyuncağı neredeyse tüm oyuncakçılarda görmek mümkün. Fakat, oynayamama olasılığı yüksek. Sanıldığı kadar kolay değil onu geri getirmek. Sadık bir arkadaşa sahip olmak için, her eve bir bumerang gerek. En güzeli, sahilde herkes kaçan frizbinin peşinde koşarken, elimizdeki bumerang ile gülümsemek. :)

Bumerang Hakkında Her Şey
* İlginç bilgiler: http://linux.ada.com.tr/boomerang/
* Kullanma Kılavuzu: http://www.vidivodo.com/588690/boomerang-nasil-atilir
* Bir de şarkı: Serge Gainsbourg- Comme Un Boomerang :)

UNUTULMAZ
GÖZTEPE'NiN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

İzmir'de 1925 yılında bir kulüp kuruldu ama bu ekip bir kulüpten çok daha fazlası oldu. Unutulmaz yıldızlarıyla, muhteşem seyircisiyle, Türkiye'ye Avrupa'da ilk yarı final başarısı yaşatmasıyla hep farklıydı. Göz-Göz 86’ncı kuruluş yıldönümün kutlu olsun.

HAFIZA TESTi

Tüm bilgiler yukarıdaki köşemizde mevcuttur. Yanıtlarınızı bariskuyucu@aol.com'a bekliyoruz.

Haberin Devamı

* NBA Final Serisi'nin en değerli oyuncusu kim oldu?
* Bumerang hangi kıtadan dünyaya yayıldı?
* Futbolda Avrupa Kupaları'nda yarı final oynayan ilk takım?