Barış Yengiloğlu

Barış Yengiloğlu

egespor@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bucaspor’da son dönemde yaşananlar ve kulübün geleceğiyle ilgili, geçen cuma kaleme aldığım “Buca’da cevap bekleyen sorular” başlıklı yazımda, camiaya birkaç soru yöneltmiştim. İlk arayan, eski Başkan Mehmet Bektur oldu.
Bektur, yazdıklarıma yorum yapmadı ancak Bucaspor’la yakından ilgilenmeme teşekkür etti. Kendisiyle ilgili yalnızca şu yorumu yaptı: Bucaspor gelecekte zor günler yaşamasın ve ben de bu zor günlerde aranan başkan olmayayım.
Ardından bir başka telefon... Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı... Sayın Başkan, hal-hatır faslının ardından direkt konuya girdi. Söyledikleri aynen şöyle:
“Ekim 2009’da Bucaspor yönetimi (Mehmet Bektur o dönemde başkan değildi) ziyarete gelerek, kulübün anahtarını bana teslim edip, Bucaspor’un, Buca Belediye Spor Kulübü olmasını istediklerini, kendilerinin maddi konularda zorlandıklarını belirttiler. Ben de, Bucaspor’un anahtarını istemediğimi, orayı idare etmesi gerekenlerin kendileri olduğunu ifade ettim, her türlü desteği sağlayacağıma söz verdim. Sözümü de tuttum. Buca Belediye Başkanı olarak, dün de, bugün de, bundan sonra da hep yanlarında oldum, olacağım. Yani kesinlikle benim denetimimde bir kulüp olsun ya da kilit adam ben olayım gibi bir düşüncem yok. Arena Stadı’yla ilgili olarak da yasal süreç tamamlandıktan hemen sonra işletim haklarını kulübe devredeceğim. Bucaspor’un maçlarını Buca’da oynaması, misafir takım taraftarlarının esnafımızdan alışveriş etmesi dışında bir beklentim yok. Arena Stadı, Bucaspor’un evidir, sahibi de onlar olacaktır. Hep sözümün arkasında durdum, yine öyle olacak.”
Bucaspor adına cuma günü kafama takılıp sorguladığım ve tartışılmasını istediğim konularla ilgili başka hiçkmse aramadı. O yüzden ne yapacaklar, ne düşünüyorlar bilemiyorum.
Ancak Mehmet Bektur ve Ercan Tatı’nın gösterdiği kibarlığa ve paylaşıma; yazılarını okumaktan keyif aldığım, baba gibi sevdiğim Bülent Ağabeyimin (Buda)dilinden hiç düşürmediği bir sözle teşekkür edeyim: Duyarlılık, insan olmaktır...