Bihter Ayyıldız

Bihter Ayyıldız

tbkrxm@yahoo.fr

Tüm Yazıları

Gezin ve kendinize gelin. Sizi siz yapacak, ya da içinizde kendinizin bile keşfetmediğiniz yönlerinizi ortaya çıkaracak yegane şey seyahattir. Ne demek mi istiyorum? Mesela Picasso’ya bir bakın. Kubist dönem diye adlandırılan eserlerinin ilham kaynağı, Afrika seyahatlerinde topladığı maskelerdir. Bu maskelerin primitif ve doğal duygusu, sanatçının adını sonsuza dek yaşatan en verimli döneminin doğumuna sebep olmuştur.

Resimde Nabi akımının öncüsü Paul
Gauguin, Tahiti seyahati sonrasında, empresyonizme karşı bir akım olan Nabi akımının en değerli örneklerini hayata geçirir. Buradaki doğa, sanatçıyı sonsuzluğa taşıyacak renkleri barındırır. 19. yüzyılın en ünlü Fransız şairlerinden biri olan Charles Baudelaire’in Mauritius’a yaptığı seyahat olmasaydı Le Voyage (Seyahat) isimli şiiri olmayacaktı. Baudelaire’in neredeyse tüm şiirlerinin toplandığı ‘Les Fleurs du Mal’ (Kötülük Çiçekleri) isimli kitabının La Mort (Ölüm) başlığı altındaki altı şiirin sonuncusu olan ‘Le Voyage’ isimli şiirde şair Mauritius’u anlatır.

Haberin Devamı

Gündelik şeylerden kaçmak için yaptığı seyahatin etaplarından biri olan Mauritius, şairin hayal ve ifade dünyasına sonsuz renkler ve imgeler katmış. Daha bunun gibi birçok örnek var. Ama benim demeye çalıştığım şu ki; gezin - görün. Kendinize ve doğaya dönün. Bunun için size Mauritius’dan harika bir adres de verebilirim: Benim de kişisel gelişim yolculuğumda büyük bir teneffüs noktası olan Constance Hotels & Resorts’un Mauritius’da yenilenen Belle Mare Plage.

Uzakta bir cennet arayanlara

Hint Okyanusu’nun tam ortasında gizli bir cennet adada hissedeceğiniz, mercan kayalıklarla çevrili iki km. uzunluğundaki özel plajı, ipek bir örtü üzerinde yürüdüğünüz izlenimi veren beyaz kumları, okyanus esintisiyle yaprakları dalgalanan lagün ağaçları…

Hint okyanusundaki adalar arasında kuşbakışı görünümü en etkileyici olan, adeta okyanus ortasında bir şelaleyi andıran Mauritius, aynı zamanda dünyanın en önemli üçüncü golf merkezi. Golf tutkunu değilseniz bile, ilk adımı atmak için daha ne bekliyorsunuz? Dünyanın en iyi SPA’larından olan U SPA deneyimi benim gibi masaj delileri için gözlerden uzak gizli bir cennet. Belle Mare Plage, aynı zamanda yıl boyunca çok özel etkinliklere ev sahipliği yapıyor. 11 Aralık 2016 tarihinde MCB Tour Championship Golf Turnuvası, 25 Mart - 2 Nisan 2017 tarihleri arasında ise 12. Culinaire Bernard Loiseau Festivali, golf tutkunları ve gurmeler için eşsiz bir deneyim fırsatı sunuyor.

Haberin Devamı

Ben bu tarz yerlere balayı ya da yıldönümü kutlaması için gitmeyi beklemenin vakit kaybı olduğunu düşünenlerdenim. Hayatta olduğumuz ve sağlıkla nefes aldığımız her anın da kutlamaya değer olduğunu düşünüyorum. O yüzden buraya gitmek için beklemeniz gereken tek şey uçak saati olmalı.

Her marka çalışanı kadardır

Bir marka isterse dünyanın en büyük markası olsun, en şık butikleri açsın, en iyi reklam kampanyalarını yürütsün, ödüllü vitrinler yapsın, sosyal medyadaki projeleri rakiplerinin ağzını sulandırsın yine de tüm karizması nihai tüketiciyle iletişim halinde olan çalışanı kadardır.

Pazar kahvaltısında bunu deneyimledim. Kahvaltının ortasında masa değiştirmek istedik. Ekip son derece güleryüzle, bu isteğimizi karşıladı. Bir de üstümde tepinen 11 aylık kızım Derin’i, yarım saat boyunca oyalayıp benim rahat kahvaltı etmemi sağlayan mekan müdürü Bülent Bey’in bunu severek yaptığı çok belli oluyordu. Mekandaki yavru kedilere de en az benim bebeğime gösterdikleri şefkat ve ilgiyi göstermeleri kurum kültürlerinde mükemmel bir hümanizm olduğunu gösteriyordu. Tüm House Cafe Ortaköy ekibini buradan tebrik ediyorum.