Bihter Ayyıldız

Bihter Ayyıldız

tbkrxm@yahoo.fr

Tüm Yazıları

MÜCEVHERLER EL ÜSTÜNDE



Son yıllarda moda olan zincirler, metaller, “over sized” kolyeler, çok sayıda takılan yüzükler derken, son mücevher çılgınlığı el üstü bilezikleri. Artık moda, mücevher takmak değil, zırh kuşanmak!

Madonna, Terry Richardson ve mücevher üçgeninin bir arada olduğu Harpers Bazaar Amerika kasım sayısı, çekimden bazı kareler ve kapak görsellerinin internete sızmasıyla, moda ve müzik dünyasında çok konuşuldu.

Madonna’nın, New York’ta başlayan ilk kariyer günlerinden, bugün oturduğu zirveye kadar olan yolculuğunu anlattığı röportaj kadar resimler de çok çarpıcı. 80’lerden bu yana aksesuar konusunda çok cesur olan Madonna, mücevherleri zırh niyetine kullanıyor adeta. Son yıllarda moda olan zincirler, metaller, “over sized” kolyeler, çok sayıda takılan yüzükler ve son mücevher çılgınlığı el üstü bilezikleri.

Haberin Devamı

Güç ve gösterişin uyumu

Elin üzerine takılan ve “el üstü bileziği” diye adlandırlan bilezikler son zamanlarda Hollywood başta, dünyada bir çılgınlık haline geldi. Salma Hayek, Linsday Lohan, Nicole Scherzinger bu mücevherlerin tutkunları arasında.

Ellerin, vücudumuzun en belirgin uzuvları olduğunu düşünürsek, bunlarla her hareketinizle dikkat çekip, bileziklerdeki motiflerle farklı mesajlar vermeniz mümkün. Bu aksesuarların yumrukların dış kısmında olması bu sezon modanın her alanında gördüğümüz güç ve gösterişin muhteşem uyumunu sergiliyor.

El üstü bilezikleri denince akla ilk Katia ve Sonia isimli iki kız kardeşin 2009’da kurdukları Gaydamak markası geliyor. Her tür mücevher tasarlayan kız kardeşlerin imzası haline gelen el üstü mücevherlerini Paris’te Colette, Londra’da New Bond Street’teki Frost of London gibi butiklerde bulabilirsiniz.

El üstü bileziklerinde en çok tercih edilen motiflerse, doğa ve hayvan figürlerinin yanı sıra oryantal ve geometrik olanları.