Bihter Ayyıldız

Bihter Ayyıldız

tbkrxm@yahoo.fr

Tüm Yazıları

Sırasıyla New York, Londra, Milano ve Paris’te gerçekleşen geleneksel moda haftaları maratonu, güneşin tüm cömertliğini sergilediği New York’ta başladı. Podyumlardan, sokaklarda öne çıkan detayları ve moda dünyasındaki yeni akımları sizin için derledim. Buyrunuz, haftaya Londra ve sonrasında Milano’da olacağım. Takipte kalın.

NEW YORK’TA NELER OLUYOR

Şimdi gör, şimdi al

Venedik Film Festivali’nde yeni filmi ‘Nocturnal Animals’ın prömiyerini yapan Tom Ford,
ayağının tozuyla 2016 Sonbahar / Kış Koleksiyonu’nun defilesini gerçekleştirdi. Bu organizasyon normalde hep bir sonraki sezonun defilelerini izlediğimiz günlerin geride kaldığının habercisi niteliğindeydi. Son zamanlarda moda dünyasını ikiye bölen ‘şimdi gör, şimdi al’ akımını takip eden Ford’un son derece kadınsı ve iddialı koleksiyonu defileden hemen sonra satışa çıktı.

Haberin Devamı

Tayt altına topuklu

Sağlıklı yaşamak, sağlıklı beslenmek, zinde olmak ve spor yapmak çok moda.

Sosyal medyada ünlüler neredeyse bize en sofistike fitness ve pilates hareketlerini öğretmek için yarışıyorlar.

Hatta magazin ve cemiyet dergilerinde eskiden sadece bakımlı ve şık giyimli gördüğümüz isimler, spor ayakkabıları ve rahat kıyafetleriyle karşımıza çıkıyor. Kanye West de müzikten moda dünyasına Adidas iş birliğiyle yaptığı Yezzy markasıyla geçeli üç koleksiyon eskitmiş bile.

Dördüncü koleksiyonunun defilesi öncesinde Kardashian kardeşlerin sosyal medyada yayınladığı videonun ardından defilede spor parçaların topuklu dizüstü çizmelerle kullanıldığı görüntülere şahit olduk.

80’li yıllarda alttan bantlı parlak taytları topuklu ayakkabıyla giyenleri gören bu gözler, Kim Kardashian’ın da kocasının koleksiyonuna ait taytları bantlı topuklu ayakkabılarla giydiğini de görmüş oldu.

Yeni kural: Hiçbir kural olmaması

NEW YORK’TA NELER OLUYOR


Madonna’nın kızı Lourdes Leon’un yaptığını bizim yarışma programlarına katılan kızlarımız yapsa, işitmedikleri laf kalmaz. Ama ‘Madonna’nın kızı’ olunca işler değişiyor. Aslında moda dünyasında işler gerçekten değişti. Yeni kural: Hiçbir kural olmaması. Oyunu kuralına göre oynamak değil; sadece oyun içinde kalmanın konuşulduğu günlerdeyiz.
Sokak modasının podyumları ele geçirdiği bir sistemin içindeyiz. Bloggerlar’ın tahtlarını Instagram fenomenlerine kaptırdığı bir sistem bu. Her paylaşımlarının altına “Blog yazımın linki aşağıdadır” diye ekleseler de kimsenin artık blog okumadığı biliniyor. Hatta birçok blogger denen kişinin bloğu bile yok! Her şey, ‘ya şimdi ya hiç’ mantığıyla yürüyor. Bu yüzden sosyal medya herkes için çok önemli.
Tüm bu değişimlerin en başında harekete geçen Burberry, 19 Eylül’de Londra’da sergilenecek koleksiyonunu ’şimdi gör şimdi al’ konseptiyle defileden hemen sonra internette ve mağazalarda satışa sunacak.
Bu defile, aynı zamanda kadın ve erkek koleksiyonunun bir arada sergileneceği ilk defile. Bence yavaş yavaş tüm markalar kadın ve erkek koleksiyonlarını bir arada sunacak.
New York’a dönecek olursak, sokak modası 80’ler rüzgarlarına özgürlük ruhunun eşlik edeceğini gösteriyor. Renk ve desen karıştırmak konusunda düşünmemize gerek bile olmadığını görüyoruz.

Haberin Devamı

Altı kaval, üstü şeşhane

Balenciaga’dan kendi markasını büyütmek için ayrılan Alexander Wang, Adidas iş birliğiyle yaptığı 2017 İlkbahar /Yaz Koleksiyonu’nu sergiledi. Defilenin en ilgi çekici front - row isimleriyse şüphesiz Madonna ve 19 yaşındaki kızı Lourdes Leon oldu. Benim ilgimi Lourdes’in 28 derece sıcakta defileye Wang’in 2016 Sonbahar / Kış Koleksiyonu’ndan bir kazakla gelmesi oldu. Anneannem görse kesin “Üstü kaval, altı şeşhane olmuş” derdi.