Bihter Ayyıldız

Bihter Ayyıldız

tbkrxm@yahoo.fr

Tüm Yazıları

Apoletlerden ilham alınarak hazırlanan yüksek ve dik vatkalar, savaş madalyalarından esinlenilen zincir kolyeler, gladyatör kemerleri kadınların güçlerini ifade edebileceği detaylar haline geldi

Son yıllarda moda dünyasındaki belli başlı akımlara baktığımızda militer ve maskülen tarzların ağır bastığını görüyoruz. Sanki modacılar podyumları,kadınların 21. yüzyılda sahip olduğu gücü sergilemek için bir araç olarak kullanır gibiler.
Apoletlerden ilham alınarak hazırlanan yüksek ve dik vatkalar, savaşlarda kazanılan madalyalardan esinlenilen zincir kolyeler, motorcuların kullandığı deri ceketler kadınların erkeklerden çaldığı ve güçlerini ifade edebileceği detaylar haline geldi.
2014 İlkbahar koleksiyonlarının sergilendiği moda haftalarında göze çarpan gladyatör kemerleri ya da boks kemerleri ve çizmeleri bu tezi destekler nitelikte.

Haberin Devamı

PODYUM ARENAYA DONDU

90’ları hatırlatıyor
Aslında biraz geriye dönüp baktığımızda gladyatör kemeri ve zincirlerin 90’larda da çok moda olduğunu görüyoruz. 90’ların ünlü dizisi A Takımı’nda Mister T’nin altın zincirleri ve Linda Evengelista’nın yüzü olduğu Chanel kampanyasındaki kemeri ve takıları desem herkes hatırlar herhalde.
Rihanna’da büyük ses getiren son klibi “Pour it Up”da Linda Evangelista’nın 90’larda Chanel kampanyasındaki kostümünün bir hayli benzeriyle karşımıza çıktı.
2014 İlkbahar koleksiyonlarında gladyatör ya da boks kemerlerine gönderme yapan markalar arasında Pucci, Moschino, Dolce&Gabbana, Balmain ve Versace’yi sayabiliriz.

PODYUM ARENAYA DONDU

Zincir kolyeler örnek
Moda dünyasının her zaman birkaç adım önünde olan Chanel ise kendini tekrarlamak yerine, gladyatör kemer formuna dantel gibi romantik ve domestik bir kumaşla sarkastik bir gönderme yapıyor. Acaba bu savaşma, evde örgünü ör gibi bir gönderme olabilir mi?
Arena ve ringlerden ilhamını alan bu moda akımı sokağa çoktan taştı bile. Kim Kardashian’ın hamile kalmadan önce katıldığı bir davette giydiği siyah elbisesiyle kullandığı kemeri, Aslı Şen’in birkaç ay önce tercih ettiği vatkalı elbisesi ve zincir kolyeleri buna iyi birer örnek. Bakalım bu akımın etkileri sokak modasını nasıl etkileyecek? Modanın gücü adına!