Cadde'nin Patisi

Cadde'nin Patisi

itir.ilgaz@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Datça; şahane denizi, koyları, kabak çiçeği dolması, bademli patlıcan kızartması, rakısı, birası, sonsuz midye dolmasının yanında bolca hayvanlı ve yine çok güzeldi

BOL HAYVANLI TATİL

Bayram tatili için Datça’daydım. Her zaman olduğu gibi sitedeki kedi ailesi, kısa süre sonra kapıda belirdi.(Her gittiğimde onları günde beş sefer yedirip şok bir şekilde kilo almalarına çalışırım.)
Ama bu kez Datça’da sadece kediler yoktu. Bir kere sitede köpekler peydah olmuş. Genelde kedilere yemek yedirmiyorlar diye alıştırmaktan çekinirdim ama bunlar zaten alışmışlardı. Her gece yemek yiyip, süt içmeye geldiler. Hatta içerinden biri, bir husky kırması (O sıcakta husky olmayı düşünün!) 2-3 gün ayrılmadı kapıdan.
Sonra kirpi ailesi geldi ziyaretime. Hem de yavrusuyla. O kadar minikti ki tabağa yetişemiyordu neredeyse... Yalnız ne kadar gürültülü yemek yiyorlar, inanılmaz...
Asıl sürprizse Kargı Koyu’ndaki sıpaydı. Biraç haftalık, irice bir köpek kadar neredeyse. Bağlamışlar boynundan, güneşin altında duruyor. Yanına gidince hemen insana sokuluyor, kafasını dayıyor. Hiç sıpa görmemiştim, yani bu kadar yakından.
Tabii güneşin altında olduğu için sahibini aramak, hayvanı gölgeye çekmek vs gibi atılımlarım oldu. Eğer o taraflarda öğlen sıcağında peşinde sıpayla dolanan birine rastladıysanız o bendim.
Yani Datça, şahane denizi, koyları, kabak çiçeği dolması, bademli patlıcan kızartması, rakısı, birası, mangalda kaya levreği ve sonsuz midye dolmasının yanında bolca hayvanlı ve yine çok güzeldi.
Ancak Datça’nın hayvansever bir yer olduğunu söyleyemem. Hatta bilakis... O sıcağa rağmen hiçbir yerde su kabı yoktu.(Geçen sene bir tek yerde rastlamıştım onun da içine sigara izmariti atılmıştı.) Ve önceki gün okuduğum “kimliği belirsiz bir kişi tarafından satırla öldürülen köpek” haberinde de olay yeri yine Datça’ydı.

OSCAR
Birkaç gün önce Twitter’da bir ilan dolaştı, ekinde denizin içinde oturmuş bir köpek fotoğrafı... Bodrum Gümüşlük’te, teknelerden birinden bırakılmış meğer. Sahibini bekliyor. Neyse ki fark edenler olmuş, Oscar koymuşlar, sahip arıyorlardı. Mutlu haberi pazar günü gördüm. Oscar yuva bulmuş, yeni bir ailesi olmuş. Ama tüm terk edilenler onun kadar şanslı olmuyor. Barınaklar, sokaklar hevesle alınıp vazgeçilen hayvanlarla dolu. O yüzden iyi düşünmek ve petshoplardan satın almak yerine sahipsiz canlardan birine şans vermek gerekiyor.

TEŞEKKÜRLER
Geçen hafta, kedim Boncuk’u kaybettiğimi yazmıştım. O kadar çok baş sağlığı mesajı geldi ki... Menderes Özel’in önerisi ve eski genel yayın müdürümüz Ufuk Kaan Altın’ın izniyle bu köşeye başlarken amacım, becerebilirsem insanları hayvan sevmeye özendirmekti. Bu yazılar vasıtasıyla dostlar da kazandığımı görmek beni çok mutlu etti.

EV ARAYANLAR

Haberin Devamı

BOL HAYVANLI TATİL

Barınaktan alındı. Şu an bizim sitedeki bir apartmanın bahçesinde. Ancak etraftan laf söylüyorlar. Belli ki tutmayacaklar burada. Başına bir şey gelmeden ev bulsun istiyoruz. İletişim: Ben

Haberin Devamı

BOL HAYVANLI TATİL


Bu iki minik, Sapanca’da yol kenarına bırakılan bir kutunun içinde bulunmuş. 1,5 aylık kadarlar. Şimdi İstanbul’dalar ve kendilerini, hayatlarını kurtaranlar kadar çok sevecek bir aile arıyorlar.
İletişim: 0 533 618 04 01