Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Contemporary Istanbul, İstanbul Tasarım Bienali, Art Weeks@Akaretler derken, en çok dikkat çeken, şehrin dört bir yanında farklı bir kitle olmasıydı.
Yabancıların da etkisi çok ama yerliler arasında da her davette görmeye alışık olduğumuzun dışında çok genç, çok stil sahibi ve telefonlarıyla yapışık yaşamayan, 24 saatlerini sosyal medyada geçirmeyen farklı bir kitle var.
Sabah Şile’de sörf yapıp, bir ofise bir patrona bağlı olmadan aynı anda farklı işler yapan, akşamları da bir mekânda karşımıza DJ olarak da çıkabilen, sanat işlerini de gururla sergileyen yaratıcı bir kitle bu.
Perşembe akşamı bu kitle Lucca ve Soho House arasında mekik dokudu.
Soho House’un her katında her salonunda sanat eserleri sergileniyordu, Art Weeks@Akaretler ya da Contemporary Istanbul’da mini bir tura çıkmış kadar oluyordunuz.
Özellikle Tamer Nakışçı’nın ışıklı enstalasyonu ve Sarp Kerem Yavuz’un neon eserleri görülmeye değerdi.
Bu haftanın en güzel yanı, gittiğiniz her ortamda güncel sanatla iç içe olmak kadar güncel sanatı takip eden ama sadece moda olduğu için değil, gerçekten ilgilenen bu genç ve cool kitleyle tanışmak ve onlar sayesinde umutla dolmaktı.

Haberin Devamı

Contemporary Istanbul’un kalbi

Hayır, galerilerin stantları ya da VIP salonu değildi.
54’ü yurt dışından olmak üzere 83 galeri, 400’ü yabancı 650 sanatçının yaklaşık 2 bin eserinin yer aldığı Contemporary Istanbul’un geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kalbi Fenix’ti.
Sadece ön izlemede 11 bin 500’ün üzerinde davetlinin gezdiği fuara Lütfi Kırdar Rumeli Salonu ve İstanbul Kongre Merkezi’nin girişinde Marlborough Gallery’nin sergilediği Ahmet Güneştekin’in ‘Ölümsüzlük Odası’ adlı enstalasyonunu izleyerek adım atar atmaz Fenix’e koşanlar ve ilk turlarını tamamlar tamamlamaz Fenix’te CI değerlendirmesi yapanların sayısı hayli yüksekti.
“Geçen yıllara göre, İstanbul’u ve fuarı ziyaret eden koleksiyoncu sayısında önemli bir artış oldu.
Bu, dünyadan İstanbul’a olan ilginin arttığını ve şehrin sanat ortamının ilgiyi çeker şekilde geliştiğini göstermekte.
Yurt dışından gelen koleksiyoncuların yanı sıra Türkiyeli koleksiyoncuların ve ziyaretçilerin ilgisi de yüksek” açıklamasını yaptı Contemporary Istanbul yönetimi.
Hatırlatalım, Contemporary İstanbul, yarın akşam sona eriyor.
Hâlâ görmediyseniz çok şey kaçırıyorsunuz!

Haberin Devamı

Derin Tutku’dan şiddete hayır

Contemporary Istanbul’un bu yıl yeni katılımcılarından biri Ayşegül Dinçkök ve Derin Tutku’suydu.
Ayşegül Dinçkök su altı fotoğraflarından ve videolarından oluşan son sergisini Beşiktaş’ta Deniz Müzesi’nde açmıştı.
Şimdi ise Koray Erkaya’yla birlikte yaptığı ‘Mundus’ adlı çalışma ise temiz bir dünyada insanca ve tehditlerden uzak yaşamın özlemini simgeliyor.