Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Cem Yılmaz’ı en son sahnede bundan tam 5 yıl önce New York’ta Lincoln Center’da izlemiştim.

Dev salon tıklım tıklımdı, ertesi gün ise gazetelerde “New York’ta boş salona oynadı” haberini görünce şaşırmış ve bir gazeteci olarak utanmıştım.

Bu hafta sonu ise Cem Yılmaz’ı Londra’da “Most Production UK’in yani bizim Mustafa (Oğuz) abinin” organizasyonuyla 3500 kişilik Apollo’da izledim, hem de iki gece ardı ardına.

45 yıldır İngiltere’de olan Türk sermayeli tek İngiliz bankası TurkishBank’in Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Börteçene’nin davetiyle...

Haberin Devamı

En son ne zaman saatlerce telefonunuza bakmadınız

TurkishBank, daha önce Orhan Pamuk’un Somerset House’da düzenlediği Masumiyet Müzesi sergisine sponsor olmuştu. Şimdi ise Cem Yılmaz’ın yeni gösterisinin Londra prömiyerini desteklediler. Cem Yılmaz da “‘Diamond Platinum Elite Plus’ yerine ‘mortgage’ diyecektik gösterinin adına, bariz olmasın diye değiştirdik” diye başladı şovuna. Londra’daki Türklerin oturma izni, Ankara Anlaşması gibi önemli konularına da, İngilizlerin kuralcı ve vintage meraklısı olmalarına da, Nusret’ten Acun’a gündemdeki popüler isimlere de değinmeden geçmedi.

Londra’da Türkleri bir araya getirdi

Cumartesi ve pazar günü Cem Yılmaz’ı izleyenler arasında cuma akşamı kendisi onuruna elçilikte bir resepsiyon gerçekleştiren Londra Büyükelçimiz Ümit Yalçın, Türker İnanoğlu, Bedriye-Cefi Medina, Hüseyin Çağlayan, Efe Çakarel, Zerrin Tekindor, Ece Yörenç, Zafer Mutlu, Ergun Özen, Ronit-Cem Hakko, Rana-Erol Tabanca, Osman Çarmıklı, Hamdi Akın da vardı. İlk gecenin sürprizi Ozan Güven’i de sahneye çağırdı Cem Yılmaz, Ozan Güven bile şaşırdı salonun büyüklüğüne ve hıncahınç dolu balkonlara.

Bu kadar ismi, bu kadar kalabalığı Londra’da bir hafta sonu Hammersmith’deki tiyatroda ancak Cem Yılmaz bir araya getirebilirdi.

En son ne zaman saatlerce telefonunuza bakmadınız

2 gecede 2 farklı şov

Sadece çocuklar değil hepimiz ‘Attention Deficit Disorder’la yaşamaya alıştık, Dikkatimiz çok kolay dağılıyor, sinemada tiyatroda bile çoğumuz telefonumuza bakmadan duramıyoruz.

Hem Cumartesi hem pazar akşamı Cem Yılmaz sahnede 2.5 saat kaldı ve izlerken bir kere bile elim telefona gitmedi. “Gösteri nasıldı?” diye soranlara, benim için en iyi ölçü bu. 5 saat telefona bakmamak...

Haberin Devamı

Cumartesi akşamı şovu birlikte izlediğim Ertuğrul Özkök çok doğru bir şey söyledi, “Bana sormayın, ben Cem Yılmaz konusunda taraflıyım, her yaptığını beğeniyorum, her esprisine gülüyorum.” Ben de aynı hislerdeyim.

Cumartesi izlediğim gösteriyle pazar izlediğim gösteri çok farklıydı.

Yüzde 70’i yenilenmiş, cilalanmış, bir gece önceki ufak tefek eleştirilere hiç mahal kalmamış. Özellikle Kıbrıslı ve Azeri şiveleri olağanüstüydü.

Cem Yılmaz’da öyle bir zekâ, yetenek ve gözlem gücü var ki aynı gösteriyi 2 kere değil, 20 kere de seyretseniz her defasında farklı olabilir. Pazar akşamı gösteri sonrası, Kettners Townhouse’da Cem Yılmaz’ı tebrik ederken 2 gece birbirinden ne kadar farklıydı diyorum kendisine, Defne Samyeli, “Ben ne kadar şanslıyım görüyor musun, her gece izleyebiliyorum” diyor tatlı tatlı gülerek.

Hatırlatalım, ‘CMYLMZ Diamond Platinum Elite Plus’ 16 Mart’tan itibaren İstanbul’da Maslak TİM Showcenter’da.

Haberin Devamı

Tabii bilet bulabilirseniz.