Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Dünyanın en prestijli dergilerinden Forbes, İngiltere edisyonunda, Londra’da 2018’de açılan en iyi restoranları yayımladı.

Joanne Shurvell imzalı yazıda yer alan en iyi 5 restorandan 2’si Doğuş Grubu şirketlerinden D.ream çatısı altında yer alıyor.

Listenin birinci sırasında Soho’daki Inko Nito ve ikinci sırada ise Mayfair’deki Rüya var.

Rüya, Umut Özkanca’nın, Borsa Restaurant’larının kurucusu olan babası Rasim Özkanca’dan edindiği bilgi ve birikimi, kendi işletme ve aşçılık eğitimiyle harmanlaması sonucunda ortaya çıkmış.

Haberin Devamı

Umut’un Rüya’sıymış aslında.

Zuma’nın şefi Colin Clague’yi de transfer edip Anadolu mutfağını dünyaya tanıtmak için Conran Partners ile birlikte Rüya’yı tasarlamış.

İstanbul’da Masa ve Parle gibi başarılı markalar yarattıktan sonra Rüya’yı İstanbul yerine Dubai’de açmaya karar vermiş.

Esquire dergisinin Ortadoğu edisyonu tarafından 2018’in en iyi birinci restoranı seçilmiş Rüya.

Esquire dergisi “Özgün, yaratıcı, yenilikçi, ve çok lezzetli” diye özetlemiş restoranı. Dubai’deki Rüya’ya gidip de görünce anlamıştım, yazılanların ve söylenenlerin ne kadar doğru olduğunu.

Rüya’nın bizim mutfağımızı hiç bilmeyen birine ders niteliğinde bir mönüsü var.

Mutfağımızda önemli bir yeri olup da mönüde olmayan bir şey yok, cağ kebabından lakerdaya, sarmadan mantıya, keşkekten fener buğulamaya, sigara böreğinden 2 peynirli pideye, patlıcan cipsleriyle sunulan isli patlıcandan simitten yapılmış ince gevrekli Gâvur Dağı salatasına...

Anadolu mutfağını fine dining seviyesinde yeniden yorumluyorlar, sunumlar tek kelimeyle harika.

Rüya’da yemek yedikten sonra ağzımdan çıkan ilk cümle, “Anadolu mutfağında devrim yaratmışsınız!” olmuştu.

Gerçekten de hissiyatım buydu. Daha sonra Rüya Dubai’den sonra Madrid Villa Magna’ya ve Hisarönü’nde D Maris’e konuk oldu, 1 Haziran itibarıyla da Londra’nın Mayfair’deki ikonik oteli Grosvenor House’da açıldı.

Rüya Londra ile mutfağımızı ayrı bir seviyeye çıkaracak demiştim o zaman.

Rüya Londra’nın açılışı sadece Rüya için değil, bizim mutfağımızın dünyaya açılımı için çok önemliydi.

Haberin Devamı

Çünkü ilk defa bu ölçekte, bu kalitede bir restoranla uluslararası arenaya çıktık.

Boşuna Forbes dergisi, “Rüya, Londra’da Türk mutfağının kebaptan daha fazlasını vaat ettiğini kanıtlayan stil sahibi bir restoran” demiyor.

Şimdi Forbes dergisinin Londra’nın en iyi yeni 5 restoranı arasında Rüya’yı ilk sıralara taşıması hem sevindirici hem gurur verici.

Tebrikler Rüya!

Forbes, Rüya’yı Londra’nın en iyi yeni restoranı seçti

Refik Anadol Digilogue’da

Refik Anadol müthiş bir sanatçı.

Los Angeles’a yıllar önce, daha yeni gittiği zamanlarda sanatın teknolojiyle sınavını şöyle özetlemişti:

“Aslında sanat icra edebilmenin pek çok yöntemi arasında, teknoloji hala kaygan bir zeminde yer alıyor. Sonuçta kullanılan aygıtlar ve sistemler günümüzde milyonlarca kişi tarafından ulaşılabilir bir durumda. Bu noktada, ister istemez neyi nasıl kullandığınızdan çok, sanatçı olarak söyleminiz ve hayal ettiğiniz gerçekliği nasıl anlatmaya çalıştığınız önem kazanmakta. Ben, olabildiğince tekniğin cazibesinden çok, yaratacağı sonuç ve onun algılanması üzerine odaklanmayı hedefliyorum.”

Haberin Devamı

Doğrusu, Refik Anadol’un şimdiki işlerine baktığımızda hedefini başarmış olduğunu bir kez daha görüyoruz.

En son Walt Disney Concert Hall’da harikalar yarattı.

Yarın Zorlu PSM’de gerçekleşecek Digilogue Summit Future Tellers’18’de yaptıklarını kendisinden dinleme şansı bulacağız.

Kaçırmamakta fayda var!