Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Posta kutuma her gün İngilizce ‘Hadi konuşalım’ başlıklı bir email düşüyor, İngiliz bir PR şirketinden.

Yardımsever süpermodel Natalia Vodianova’nın kurduğu ELBI’nin (Yardımseverlik ve Ödüllendirme Platformu) Türkiye’de gerçekleşecek olan organizasyonu.

Süpermodel Natalia Vodianova’yı ve geçen yıl kabare konseptli doğum günü partisinde giydiği kırmızı elbiseyi hatırlayacaksınız.

Malum, Natalia Vodianova moda dünyasında herhangi bir model değil, moda dünyasının çoğunluğunu elinde bulunduran LVMH Group’un sahibi Bernard Arnault’nun oğlu Antoine Arnault’nun eşi.

Haberin Devamı

Hadi konuşalım

Bu da demek oluyor ki Louis Vuitton, Dior, Givenchy, Fendi, Celine gibi bütün LVMH grup markaları hazır dururken, Vodianova’nın bir Türk tasarımcının, Dilara Fındıkoğlu’nun elbisesini giymesi son derece önemliydi.

Üstelik bu seçimi yapmasının ardında da moda dünyası için çok önemli bir ödül yatıyordu, LVMH Genç Moda Tasarımcısı ödülü.

Vodianova, gençleri ve kadınları destekleyen birçok çalışma yapıyor.

Şimdi ise Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ile birlikte tabularla mücadele ve kadınları güçlendirme amacıyla sürdürülebilir çözümler bulmayı amaçlayan “Let’s Talk 2018” sempozyumunu gerçekleştiriyor.

Let’s Talk 2018, 25-26 Ekim tarihlerinde Antalya’da Maxx Royal’de. İki günlük sempozyumda, düşünce liderleri kadın sağlığı konusundaki tabuları tartışarak, kadın sağlığı ve cinsiyet eşitliği konularında çeşitli çözümler geliştirecekler.

“Batı ile doğunun buluştuğu Türkiye’nin bu toplantının düzenlenmesi için mükemmel bir platform olduğunu düşünüyorum” diyor Vodianova.

Vodianova’yı ve ‘Let’s Talk 2018’i heyecanla bekliyoruz.

Sevindirici dünya ödülü

Kadınlarla ilgili sevindirici haberlerle devam edelim.

Hafta sonunun en güzel haberlerinden biriydi, Eczacıbaşı Spor Kulübü, kadın voleybolunda dünyanın öncü kulüplerinden olması, binlerce genç kıza voleybol oynama imkânı sunması ve kadınların spordaki varlığını artırmaya yönelik çalışmaları nedeniyle, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) “Dünya Ödülü”ne layık görülmesi.

Hadi konuşalım

Boşuna, Faruk Eczacıbaşı ‘Çok mutluyuz’ diye duyurmadı bu güzel haberi.

Haberin Devamı

“Kadınlara olan inancımızı ve kadınların toplumsal yaşamdaki yerlerinin güçlendirilmesi vizyonuyla uzun yıllardır yaptığımız çalışmaları takdir eden ve taçlandıran bu ödül, bizleri çok mutlu etti.

Dünyada ilk kez bir spor kulübüne verilen bu ödülün haberini, sizin gibi toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda yüksek duyarlılık gösteren, kadınların toplumsal yaşamın her alanında var olmasına ve güçlendirilmesine destek veren değerli bir isimle paylaşmaktan da ayrıca mutluluk duyuyorum” dedi Faruk Eczacıbaşı bu güzel haberi paylaştığı e-postada.

Tebrikler Eczacıbaşı Spor Kulübü!