Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Perşembe günkü yazımdan sonra Maçakızı’nın patronu Sahir Erozan arıyor, son derece üzgün, bunun çok talihsiz bir kaza olduğunu söylüyor.

Kaza sonrasında sosyal medyada yazılanlara da ne kadar üzüldüğünü ekliyor.

Ama Sahir Erozan’ı asıl üzen, kaza sonrasında Maçakızı teknesinin kaçtığı ve Maçakızı ekibinin yardım etmediği söylentileri.

“Kaza sırasında teknede asistanım ve misafirlerimiz vardı, kaza sonrası teknenin motoru durmuş, geri dönmesi ya da hareket etmesi mümkün değildi, daha sonra çekmek zorunda kaldık” diyor.

Haberin Devamı

Kazadan 5 dakika içinde haberinin olduğunu ve hemen olay yerine başka bir tekneyle geldiğini ve hatta kazada balıkçı teknesinde bulunan magazincileri denizden bizzat çıkardığını ve yaralanan kaptanı hemen hastaneye yetiştirdiğini anlatıyor.

“Videonun devamı izlense, görülecek bunlar” diyor.

Balıkçı teknesinin yaralanan kaptanı için tıbben mümkün olan her şeyi yapacaklarını da ekliyor.

Doğrusu şaşırmıyorum, elbette Maçakızı’ndan da bu beklenir, elbette Maçakızı üstüne düşen görevi yapacak.

Bir tek hız konusunda anlaşamıyoruz Sahir Erozan’la.

“Orası açık deniz, koy değil” diyor Sahir Erozan, ama kıyıda bir otelin güvenlik kameralarının kayda alabildiği mesafeyi açık deniz olarak kabul etmek zor.

Kaldı ki açık deniz bile olsa, o hızla gidiliyorsa, çok daha dikkatli olmak gerekiyor.

“Maçakızı olarak bundan sonrasında tüm tedbirleri alacağımızı da tüm samimiyetimizle ifade etmek istiyoruz” diyor Sahir Erozan.

Bu üzücü kaza hepimize ders oldu, iki tarafa da bir kez daha büyük geçmiş olsun!

1. yaşını kutladı

İstanbul’da ne kadar çok yeme-içme mekânı açılıp kapanıyor.

Söz konusu Londra olunca, ilk yılını tamamlayamadan kapanmak zorunda kalan mekân sayısı daha da artıyor.

İşte o yüzden Londra kadar zor bir şehirde, fine-dining bir Türk restoranının, Rüya Londra’nın 1. yılını kutlaması önemli.

Kendi restoranlarının yanı sıra Doğuş Grubu’nun yeme-içme-eğlence şirketi D.ream’in Türkiye CEO’su görevini de üstlenen Umut Özkanca, Borsa restoranlarının kurucusu Rasim Özkanca’nın oğlu, çocukluğundan beri işin içinde.

Haberin Devamı

ABD’de Bentley College’da ekonomi okuduktan sonra New York’ta French Culinary Institute’da aşçılık eğitimi de aldı.

İstanbul’a geri döndüğünde ise daha 21 yaşında Loft’u açıp şehrin en popüler restoranlarından biri haline getirmeyi başardı.

Daha sonra İstinye Park’ta Masa ve ardından da Zorlu Center’da Parle’yi açtı.

Bu arada hedefi büyütüp “Bir rüyam var, mutfağımızı yurt dışında tanıtacağım, ilk high - end restoranı açacağım” dedi.

D.ream’in desteğiyle, şef Colin Clague ile birlikte aylarca menü çalışıp Rüya’yı önce Dubai’de, sonra Londra’da açtılar.

Rüya Londra’nın açılışı mutfağımızın dünyaya açılımı için de önemliydi.

Çünkü ilk defa bu ölçekte bir restoranla uluslararası arenaya çıktık.

Nice yıllara Rüya!

Maçakızı’ndan açıklama

Güle güle Aykut!

Tanımayanlar ‘ünlülerin arkadaşı’ deyip geçiyor, sanki hayatta yaptığı en önemli şey buymuş gibi.

Oysa fotoğrafları ve videolarıyla çok şey anlattı hepimize.

En son Paris’te Louvre’da bir video eseri sergilendiğinde ne kadar mutluydu.

Çok zamansız, çok erken bir kayıp.

Haberin Devamı

Her zaman olduğu gibi neşeli hatırlanacak hep.

Ve tabii ne kadar çok kişinin hayatına dokunmuş olduğu hiç unutulmayacak.