Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İstanbul Moda Haftası, resmi adıyla Mercedes Benz Fashion Week Istanbul sektör için çok önemli bir etkinlik.

Moda haftaları dünyanın hiçbir yerinde eğlence olarak görülmüyor.

Aksine, büyük bir sektör organizasyonu olarak görülüyor, tamamen moda basını, blogger’ları ve satın almacılara yönelik yapılıyor.

Ön sırada ünlü davetliler de oluyor, daha fazla dikkat çekebilmek, daha fazla haber değeri sağlamak için.

Ama onun dışında sektörle ilgisiz kimse süslenip püslenip boy göstermeye gelmiyor.

İşte biraz da bu yüzden New York, Londra, Milano, Paris moda haftaları ne olursa olsun ertelenmiyor, iptal edilmiyor.

Haberin Devamı

Çünkü herkes sektörün eğlenceden çok daha öte olduğunu kabul etmiş durumda.

Umalım, bizde de öyle olsun, İstanbul Moda Haftası da sektörle gerçekten ilgili kişileri bir araya getirebilsin, moda yazarları, editörleri üşenmesin, bizim diye küçümsemesin ve defileleri takip etsin.

Moda haftası hakkında bilmeniz gerekenler

Biz ne kadar sahiplenirsek, başkaları da o kadar saygı duyacak İstanbul Moda Haftası’na.

İşte önümüzdeki hafta 13. sezonu gerçekleşecek etkinlik hakkında bilmeniz gerekenler...

- 19-22 Mart tarihlerinde Sonbahar-Kış 2019 koleksiyonları Zorlu PSM’de sergilenecek.

- Hangi marka ve tasarımcılar katılıyor? Arzu Kaprol, Aslı Filinta, Belma Özdemir, Brand Who, Cele-Brand, Ceren Ocak, Çiğdem Akın, Climber, Damat, DB Berdan, Emre Erdemoğlu, Emre Pakel, Exquise, Ezra Tuba, Giray Sepin, Gokhanyavas, Gülçin Çengel, Guntas, Hemington, House of Ogan, Karma 1: Selen Akyüz & Third, Kiğılı, Kith&Kin, M.O.F.C. Eda Güngör, Mehtap Elaidi, Meltem Özbek, Mercedes-Benz presents Özgür Masur, Miin by Kadir Kılıç, Murat Aytulum, New Gen by Ima, Önder Özkan, Özlem Erkan, Özlem Kaya, Özlem Süer, Şebnem Günay, Sudi Etuz, Tuba Ergin, W-S-M.

- Bu sezon koleksiyonlarını ana mekân dışında sergilemeyi tercih eden 4 tasarımcı var. Sudi Etuz defilesi Çiçek Pasajı’nda, Kith&Kin’in tasarımcısı Serra Kefeli’nin trunk show’u L’Appart PR showroom’unda gerçekşecek. Ezra-Tuba koleksiyonunu Quasar Estetik International Winter Garden’da, Aslı Filinta ise Karaköy’deki Zülfaris Sinagogu’nda sergileyecek.

Haberin Devamı

- Bu sezon MBFWI bir ilke imza atıyor, üç farklı tasarımcının iş birliğiyle hazırlanan, benzeri olmayan bir defile düzenliyor. Seydullah Yılmaz, Berna Süslü ve Muhammed İloğlu’nun birlikte hazırladığı ve styling’inden defilesine kadar seyircinin önünde gerçekleşecek W-S-M ve Emre Pakel defileleri merakla bekleniyor.

- Ayrıca bu sezon MBFWI bünyesinde ilk kez bir pop-up shop bulunuyor. The Core Istanbul alanındaki mağazada limitli ürünlere ulaşmak mümkün. Mağazada Fonfique, Misela, Gözde Atlı, Emre Pakel, Giray Sepin, W-S-M, Third, Pınar Yeğin, Aslı Filinta, Esra Dandin ve Incomplit gibi isimlerin MBFWI özelinde satışa çıkan ürünleri bulunuyor.

- Bu sezon ilk kez defile yapan isimler ise Zeynep Güntaş, Emre Pakel, W-S-M (Seydullah Yılmaz, Berna Süslü ve Muhammed İloğlu), House of Ogan (Gizem Ogan). Markalar tarafında ise Hemington ve Ümit Ünal’ın hazırladığı Black koleksiyonuyla Climber MBFWI podyumunda ilk kez yerini alacak.

- Arzu Kaprol ise bu sezon ilk kez bir retrospektif sunumla güncel teknoloji ve modanın buluştuğu farklı bir deneyim yaşatacak.

Haberin Devamı

- İstanbul Moda Akademisi, Moda Tasarımcıları Derneği ve Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’un moda dünyasına yeni mankenler kazandırmak amacıyla oluşturduğu modellik programı I AM A MODEL’da öğrenim gören modeller de ilk kez podyuma çıkacak.