Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Contemporary İstanbul her zaman olduğu gibi bu yıl da bir yenilikle karşımıza çıkıyor: Sanat, Kültür ve Eğitim Vakfı’yla. Bu yıl fuarın panellerden oluşan bölümü CI Dialogues fuardan ayrılıyor ve Contemporary İstanbul Vakfı bünyesinde 18 Eylül’de Sofa Otel’de gerçekleşiyor.

Meksikalı Vanessa Arelle danışmanlığında.

Vanessa’yla Londra’da buluşuyoruz, CI Dialogues’a kimlerin konuşmacı olarak katılacağını konuşuyoruz.

‘Tasarım ve kültürel kimlik’ başlıklı panele Manolo Blahnik’in CEO’su Kristina Blahnik, The Rolling Stones’dan Jude Law’a birçok ünlü ismin stilisti William Gilchrist, tasarımcı Defne Koz ve Les Benjamins’in kurucusu Bünyamin Aydın katılacak.

Haberin Devamı

Sadece fuarıyla değil, vakfıyla da konuşulacak

‘Teknoloji ve buluş’ konulu panele Future City’nin direktörü Sherry Dobbin’den girişimci, yatırımcı Nicole Junkermann’a birçok ilginç isim katılacak.

Dünya Mimarlar Birliği’nin kurucu başkanı Süha Özkan’ın yöneteceği ‘Sanat, mimari ve alanlar’ başlıklı panelde ise Murat Tabanlıoğlu’ndan David Chipperfield Mimarlık’ın ortaklarından Alexander Schwarz’a değerli isimler yer alacak.

Panelin sürpriz ismi ise bu yıl Londra’da Hyde Park’ta Serpentine Pavillion’u tasarlayan en genç mimar Meksikalı Frida Escobedo.

Photo London’ın kurucu direktörü Michael Benson’dan koleksiyoner Hakan Çarmıklı’ya bir grup ise “Sanat senin için ne ifade ediyor?” sorusunu tartışacak.

Koleksiyoner, seri girişimci Ahu Büyükkuşoğlu Serter’in yönettiği ‘Oyunu değiştirenler’ başlıklı panelde ise Harvard-MIT’de yaptığı çalışmalarla gururumuz Mehmet Toner’den Norveç Prensesi
Martha Louise’e birçok isim var.

Öğle yemeğinde ise istediğiniz konuşmacıyla masa paylaşmak mümkün olacak. Tabii bilet alırken hangi konuşmacının masasında yer almak istediğinizi belirtmeniz gerekiyor.

Yerler limitli olduğu için de erken davranan kazanıyor.

Yabancılara 24 saatte İstanbul özeti

Contemporary İstanbul yabancı misafirlerine dağıtmak üzere bir de ‘24 saatte İstanbul’
rehberi hazırlıyor. Bu rehber için de gazeteci ve dergicilere önerilerini sordular.

İşte benim yanıtlarım...

- Mutlaka görülmesi gerektiğini düşündüğünüz sanat müzesi/kurumu?

Haberin Devamı

Çağdaş sanat için İstanbul Modern ve Arter, özel koleksiyonu, sergileri ve konumuyla Sakıp Sabancı Müzesi ve tarihe meraklılar için Arkeoloji Müzesi ve gitmişken müzenin bahçesinde biraz zaman geçirmek şart.

- Sizin için İstanbul’un vazgeçilmez tarafı nedir?

7 gün 24 saat hiç bitmeyen enerjisi, tarihiyle, Boğaz’ıyla, sokak lezzetleriyle başka hiçbir yere benzememesi. Kötü yapılaşmaya rağmen şehrin güzelliğinin asla bozulamaması.

- Sizce İstanbul’da kaçırılmayacak öğle yemeği nerede yenir?

Kapalıçarşı’da Havuzlu Lokanta, Nişantaşı’nda Hünkar, Bebek’te Bebek Balıkçısı, Nişantaşı’nda Delicatessen ve Lütfi Kırdar’da Borsa.

- Akşam yemeği tercihinde favori restoranınız hangisi?

Karaköy’de Karaköy Lokantası ve Mürver, Tepebaşı’nda Mikla, Beyoğlu’nda Yeni Lokanta, Kandilli’de Suna’nın Yeri.

- Size göre İstanbul’un tarihini en iyi yansıtan yer/semt neresi?

Beyoğlu ve Balat.

- En sevdiğiniz “design store” hangisi?

Sanayi 313, Yastık by Rıfat Özbek, Haremlique ve Paşabahçe

Haberin Devamı

- Gece eğlencesinde vazgeçemediğiniz mekân neresi?

Soho House İstanbul ve Lucca.